Руският президент Владимир Путин е наредил на руските служби за

...
Руският президент Владимир Путин е наредил на руските служби за
Коментари Харесай

Путин увеличава шпионите във Великобритания с цел да "сеят хаос" на Острова

Руският президент Владимир Путин е наредил на съветските служби за сигурност да засилят набирането на шпиони " камикадзета " в Обединеното кралство, с цел да " сеят безпорядък " на Острова. Това заяви английският таблоид " Сън ".
 
Журналистите настояват, че разполагат с имейли от източници, близки до Кремъл. Говори се за рекрутиране на хора, които биха били способни да правят саботажи против огромни суми пари.
 
" Целта е да се ускори работата на сътрудници под прикритие с секрети източници във всички сфери на английското общество, най-много измежду държавните чиновници и политиците от всевъзможен сан, в това число тези, които заседават в Народното събрание ", се споделя в информацията.
 
Потенциалните сътрудници могат да бъдат открити посредством усилване на наблюдението на дипломатическия личен състав в съветското посолство, споделя източникът. Бившият началник на MI6 сър Ричард Диърлав съобщи, че шпионите биха могли да се насочат и към тематиката за поддръжката за Украйна.
 
" Те ще се съсредоточат върху Обединеното кралство, с цел да схванат какво се случва в сърцето на държавното управление, какво е отношението ни към войната в Украйна, какви са връзките ни с украинците ", счита някогашният началник на MI6.
 
Бившият съветски разузнавач Борис Карпичков неотдавна съобщи, че има най-малко 4 съветски шпиони, които работят в английския парламент.  Преди две седмици Съединени американски щати и Англия постановиха наказания на седмина съветски " киберпрестъпници ", членове на " бандата за киберпрестъпления Trickbot ".
 
Преди това Националният център за киберсигурност (NCSC) на Англия издаде публично предизвестие, че съветски и ирански хакери се пробват да обхванат в кореспонденцията и сметките на видни персони от английското общество.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР