Руският президент Владимир Путин е инструктирал министъра на отбраната Сергей

...
Руският президент Владимир Путин е инструктирал министъра на отбраната Сергей
Коментари Харесай

Путин разпореди едностранно временно примирие в Украйна

Руският президент Владимир Путин е инструктирал министъра на защитата Сергей Шойгу да вкара преустановяване на огъня в Украйна за 36 часа, оповестиха от пресслужбата на президента в четвъртък.

„ Вземайки поради апела на Негово Светейшество патриарх Кирил, подреждам на министъра на защитата на Русия да вкара от 12:00 ч. на 6 януари до 24:00 ч. на 7 януари режим на преустановяване на огъня по цялата линия на бойните контакти на страните в Украйна “, написа съветската организация „ Интерфакт “, цитирайки пресслужбата на Путин.

Русия посреща Рождество Христово на 7 януари в сходство със остарелия Юлиански календар.

Според напътствията на Путин „ въз основа на обстоятелството, че огромен брой православни жители живеят в регионите на военните дейности, призоваваме украинската страна да разгласи преустановяване на огъня и да им разреши да участват на службите както на Бъдни вечер, по този начин и на Коледа “.

В същото време съветският огън не спря по време на украинската Коледа. В нощта на Нова година столицата на Украйна Киев пък беше цел на съветски обстрел.

По-рано в четвъртък Московският и на цяла Русия патриарх за определяне на коледно помирение в зоната на военните дейности.

Исканията и апелите на съветската страна и патриарх – който поддържа войната против Украйна, стартирана от Русия, са изключително цинични на фона на обстоятелството, че първо, Русия е тази, която атакува Украйна и второ, Русия не приключи военните дейности, а даже ги ускори сред Коледа и.

Редно е да се означи също, че не е ясно дали съветската войска не употребява оповестеното помирение като метод да подведе Украйна. Предвид характера на съветските изказвания – споделя се едно, само че се прави друго, не е ясно дали съветската страна не цели да продължи с офанзивите си, вместо да вевъде помирение за 36 часа.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР