Руският посланик във Великобритания Андрей Келин в интервю за Би

...
Руският посланик във Великобритания Андрей Келин в интервю за Би
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон: Москва няма да използва ядрени оръжия в Украйна

Руският дипломат във Англия Андрей Келин в изявление за Би Би Си изрази убеденост, че Москва няма да употребява тактически нуклеарни оръжия във войната с Украйна. Той също по този начин повтори формалната позиция на Москва, че многочислените свидетелства за военни закононарушения, осъществени от съветските военни, са подправени.

" Тактическите нуклеарни оръжия, в сходство с съветската военна теория, не се употребяват в такива спорове (като нашествието на Русия в Украйна - бел. Би Би Си) ", сподели Андрий Келин.

Според посланика на Русия " потреблението на нуклеарно оръжие е доста строго регламентирано и по принцип това е допустимо в случаите, когато съществуването на страната е застрашено ".

" Това няма нищо общо с актуалната интервенция ", акцентира посланикът.

През май опцията Русия да употребява нуклеарни оръжия стартира. Тези закани бяха отправени на фона на неналичието на обилни триумфи на съветската войска и увеличените доставки на въоръжение и съоръжение за Украйна от Запада.
 Съединени американски щати нащрек за съветски нуклеарни оръжия, в случай че Путин реши да ги употребява
Съединени американски щати нащрек за съветски нуклеарни оръжия, в случай че Путин реши да ги употребява

Лойд Остин: Русия не желае спор с НАТО, това доста бързо ще ескалира в борба, която никой не желае да вижда

Говорейки пред Би Би Си, Келин също отхвърли съветските войски да са стреляли по цивилни и назова в Буча " ".

" Кметът на Буча в първичното си послание удостовери, че съветските военни са напуснали града. Всичко е чисто и умерено. Градът е в положително положение ", сподели Келин.

В обръщението си на 1 април кметът на Буча Анатолий Федорук сподели, че 31 март ще остане в историята на града като ден на освобождението от съветски нашественици. Два дни по-късно той сподели: " В Буча към този момент сме погребали 280 души в всеобщи гробове ".

Снимки и видеоклипове с телата на цивилни, убити по улиците на Буча, в дворовете на жилищни здания, в всеобщи гробове се появиха при започване на април, когато съветските войски напуснаха града след съвсем месец окупация.

Руските държавни медии и публични лица побързаха да маркират фрагментите като подправени, а по-късно започнаха да упрекват самите украинци в убийства на цивилни.

" Версиите " на съветските управляващи не откриха действително удостоверение, само че се появиха доказателства, че убийствата на цивилни са осъществени в миг, когато градът е бил под окупацията на съветските военни. И по този начин, телата на починалите на улица Яблонская (имаше множеството от тях) лежаха на улицата най-малко от средата на март, когато градът към момента беше окупиран от съветската войска. Това беше доказано благодарение на сателитни изображения от организация Maxar.

До 21 май полицията в Киевска област заяви, че е, починали по време на съветската инвазия.

" Според нас всичко това е небивалица, - сподели Келин. - Използва се единствено за спиране на договарянията. "

Последната на договарянията се състоя в края на март. И двете страни признават, че в този момент в действителност няма разговор сред тях и договарянията са замразени.
 Киев оповестява за 20 000 хипотетични военни закононарушения
Киев оповестява за 20 000 хипотетични военни закононарушения

Показания на очевидци ще бъдат изпратени на интернационалните органи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР