Руският посланик във Варшава не се е явил в Министерството

...
Руският посланик във Варшава не се е явил в Министерството
Коментари Харесай

Руският посланик отказа да се яви в полското МВнР

Руският дипломат във Варшава не се е явил в Министерството на външните работи на Полша, откакто беше извикан поради навлизането на съветска ракета в полското въздушно пространство, съобщи Агенция Франс Прес.

На 24 март Полша заяви, че съветска крилата ракета, изстреляна към Западна Украйна, е нарушила полското въздушно пространство през нощта и е останала в него 39 секунди.

Армията заяви, че ракетата, която се е движила със скорост съвсем 800 км/ч на към 400 метра над земята, е минала на към два километра оттатък границата с Полша.

Министърът на защитата Владислав Косиняк-Камиш съобщи, че Полша е задействала всички системи за противовъздушна защита и ракетата е щяла да бъде свалена, " в случай че е имало някакви признаци, че се насочва към цел на полска територия ".

„ Посланикът не се яви през днешния ден във външното министерство, с цел да изясни случая с съветската крилата ракета ", съобщи представителят на дипломатическото ведомство Павел Вронски.

" Интересуваме се дали посланикът извършва напътствията на външното министерство в Москва и дали е в положение да съставлява вярно ползите на Русия във Варшава ", сподели той.

" Дипломатическата нота на полското външно министерство, в която се желае пояснение за нарушаването на полското въздушно пространство, ще бъде предадена по различен метод на съветското външно министерство ", заключи Вронски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР