Руският посланик Елеонора Митрофанова е посетила Министерски съвет днес, като

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова е посетила Министерски съвет днес, като
Коментари Харесай

Руският посланик участва в среща в Министерски съвет днес

Руският дипломат Елеонора Митрофанова е посетила Министерски съвет през днешния ден, като към момента няма публична информация каква е била повода това да се случи.

За това стана ясно, откакто учителят Емил Джасим разгласява във Фейсбук фотография на автомобила на посланика под колоните на Министерски съвет.

Към 16:24 ч. срещата към този момент е била завършила. Репортер на " Булевард България " видя колата на на кръстовището на Софийски университет " Св. Климент Охридски ". Митрофанова е била в транспортното средство. 



През последните дни се появиха апели тя да бъде оповестена за " личност нон грата ", откакто направи редица дискусионни изявления през последните дни.

На 1 март Facebook-профилът на посолството разгласи, че са основали собствен канал в Telegram поради това, че уеб сайтът му е блокиран от началото на съветската военна инвазия в Украйна.

В известието се споделяше, че това се е случило вследствие на " осведомителната експанзия от Вашингтон и неговите евроатлантически подлоги ". 

Ден по-късно МНВР разгласи двама други чиновници на посолството за " личност нон грата " и изрази митинг против публикуването на обидни изявления от дипломатическото посланичество, ръководено от Митрофанова. 

" " Използваният от посолството език е несъответстващ с дипломатическата процедура и публични правила и съставлява недвусмислена засегнатост към Република България. Настояваме посолството неотложно да отстрани въпросните изявления и да сервира извинения по съответния ред ", сподели представителят на Министерство на външните работи на брифинг.

На 2 март стана главният прокурор Иван Гешев разгласи, че е оголен случай на нерегламентирана разследваща активност от жител на Руската федерация, ползващ се с дипломатически имунитет.  Елеонора Митрофанова отхвърли да се яви на поисканата в същия ден среща в МНвР. 

Очаквайте още информация. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР