Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обвини Съединените щати и

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обвини Съединените щати и
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: САЩ и съюзниците им се опитват да удължат максимално конфликта в Украйна

Руският министър на защитата Сергей Шойгу упрекна Съединените щати и техните съдружници, че въвличат страните от НАТО в спора с Украйна.

Той предизвести, че това може да докара до непредсказуема ескалация на спора.

На заседание в Министерството на защита Сергей Шойгу увери, че съветската войска продължава да унищожава западната военна помощ за Украйна както по маршрутите за доставка, по този начин и на бойното поле.

" Въпреки невижданата военна помощ на западните страни, съперникът търпи обилни загуби. Само през първия месец на настоящата година те възлизат на повече от 6400 военнослужещи, 26 самолета, 7 вертолета, 208 безпилотни летателни апарата, 341 танка и други бойни бронирани машини ", регистрира съветският боен министър.

Шойгу уточни, че през последните седмици съветската войска е превзела седем обитаеми места в Донецка и Запорожка област и добави:

" В сегашния миг сполучливо се развиват бойните дейности в регионите на Угледар и Артьомовск ".

Артьомовск и съветското название на град Бахмут, който съветската войска нападна от лятото на предходната година.

Руският министър на защитата сподели също, че изпращането на западно оръжие в Украйна интензивно въвлича НАТО в спора:

" Съединени американски щати и съдружниците им се пробват да удължат оптимално спора ", съобщи Шойгу, представен от " Ройтерс ".

" За да реализират това, те започнаха да доставят тежки нападателни оръжия и намерено приканват Украйна да завладее наши територии. Всъщност сходни стъпки въвличат страните от НАТО в спора и това може да докара до непредвидимо равнище на ескалация ", добави съветският министър на защитата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР