Руският министър на отбраната Сергей Шойгу нареди изтегляне на войските

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу нареди изтегляне на войските
Коментари Харесай

Москва нареди изтеглянето на руските войски от Херсон

Руският министър на защитата Сергей Шойгу подреди евакуиране на войските оттатък река Днепър, съобщи ТАСС.

" Да се пристъпи към евакуиране на войските и и да се подхващат всички ограничения за обезпечаване на безвредно прекачване на персоналния състав, въоръжението и оборудването оттатък река Днепър ", разпореди той на Сергей Суровикин, пълководец на обединената група съветски сили в региона, който по-рано през днешния ден рапортува на министъра на защитата за обстановката в региона.

Русия се отдръпва от град Херсон, обявиха от своя страна висши командири на Путин.

Генерал Сергей Суровикин, който управлява войната в Украйна, съобщи, че войските ще се изтеглят през река Днепър " в близко бъдеще " и ще изградят отбранителни уреди на другия бряг.

Това става на фона на свидетелски изказвания, че съветските войски към този момент са изоставили основни контролни пунктове и са взривили мостове, с цел да прикрият отстъплението си.

Отказът от Херсон - столицата на района, който Путин причисли към Русия единствено преди седмици, единствената му позиция на запад от река Днепър и основен надзорен пункт по пътя към Крим - е най-унизителната загуба, която армията му е претърпявала до момента.

Украйна нападна града от началото на август и неотдавна проби съветските отбранителни линии на север.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР