Руският милиардер Олег Дерипаска каза, че през следващата година в

...
Руският милиардер Олег Дерипаска каза, че през следващата година в
Коментари Харесай

Сериозни проблеми. Руски милиардер твърди, че парите в Русия свършват

Руският милиардер Олег Дерипаска сподели, че " през идната година в Русия няма да има пари ", в случай че в страната не дойдат задгранични вложители. Това стана на тридневния Красноярски стопански конгрес, който стартира в четвъртък.

Руската работа на РСЕ/РС написа, че Дерипаска е някогашен началник на компанията " Руски алуминий ", а през днешния ден е ръководител на надзорния съвет на " Базов детайл " - компания, която самичък е основал. Той е под глобите на Съединени американски щати от април 2018 година Дерипаска е доближен на съветския президент Владимир Путин и финансира на негови планове.

" Вече има съществени проблеми с парите, по тази причина започнаха да клатят бизнеса като риба ", сподели Дерипаска и добави, че за привличането на задгранични вложители от " другарски страни " и вероятно прекосяване на пазара към Азия " върховенството на закона и предвидимостта са доста значими ".

" Ако променяме разпоредбите на играта на всяко тримесечие, според от някакви проблеми, никой няма да ни се довери: нито съветските, нито задграничните бизнесмени ", сподели още Дерипаска. По негово мнение икономическата обстановка в страната е " доста комплицирана и непредсказуема " и ще остане такава най-малко доникъде на 2025 година

Също по този начин Дерипаска предложи " да се понижи два или три пъти " броят на служителите и представителите на правоохранителните органи, като назова настоящия им брой " сериозна тежест за стопанската система ". " Пътят на държавния капитализъм не води до на никое място ", сподели той.

След пълномащабното навлизане на съветските войски в Украйна преди година Дерипаска попадна под наказания и от Европейския съюз, Обединеното кралство и няколко други страни. В резултат на това милиардерът беше лишен от кипърското си поданство, което получи през 2017 година

През септември 2021 година екипът на главния критик на Кремъл Алексей Навални разгласява следствие, съгласно което роднините на съветския външен министър Сергей Лавров употребяват частни самолети, къщи и хотели, благосъстоятелност на Дерипаска. Лавров лобира за ползите на предприемача.

Изказването на Дерипаска идва малко откакто в петък Путин, с който Русия ще може да отстранява от служба шефове и акционери на компании, които не извършват държавните контракти в региона на защитата в изискванията на военно положение
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР