Руският медиен регулатор Роскомнадзор прикани администраторите на YouTube да разблокират

...
Руският медиен регулатор Роскомнадзор прикани администраторите на YouTube да разблокират
Коментари Харесай

Москва поиска от YouTube да разблокира каналите на руските държавни медии

Руският медиен регулатор Роскомнадзор прикани админите на YouTube да разблокират десетките медийни канали, финансирани от Русия, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

От съветската организация заплашиха с " техническа интервенция ", в случай че каналите не бъдат възобновени.

Това може да значи, че достъпът до YouTube може да бъда неразрешен за потребителите на съветска територия. Досега Русия е подхванала сходни ограничения против Twitter, Instagram и Фейсбук.

На 1 март админите на платформата YouTube, притежавана от " Google ", оповестиха, че стопират каналите на съветските държавни медии, тъй като нарушават вътрешните правила, забраняващи " наличие, което отхвърля, омаловажава или опростява добре документирани прояви на принуждение ". Московските медии да вземем за пример не разказват актуалните събития в Украйна като война, а като " специфична военна интервенция за освобождението на рускоезичното население от украинските националистически сили ".

Броят на обхванатите от мярката канали възлиза на 54, измежду които малките екрани като РБК, НТВ и ТНТ, както и съветски радостанции и новинарски организации.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР