Руският журналист Анна Курбатова беше депортирана в Русия от Украйна,

...
Руският журналист Анна Курбатова беше депортирана в Русия от Украйна,
Коментари Харесай

Депортация и три години забрана да влиза в Украйна за руски журналист

Руският публицист Анна Курбатова беше депортирана в Русия от Украйна, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Прессекретарят на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) Олена Хитлянска заяви във " Facebook ", че тя е пресякла украинско-руската граница. На съветския публицист е наложена възбрана да влиза в Украйна през идващите три години.

Представител на съветската погранична защита заяви, че Курбатова се намира на граничен контролно-пропускателен пункт в Брянска област. Тя ще бъде закарана с автомобил в столицата Москва.

По-рано през днешния ден държавният Първи канал на съветската телевизия заяви, че неговата журналистка е била отвлечена от сътрудници на ССУ в украинската столица Киев. Хитлянска назова Курбатова " съветска пропагандистка ", която ще бъде експулсирана поради " действия, вредящи на националните ползи на Украйна ".

Конкретната причина е мощно сериозен неин репортаж отпреди няколко дни за отбелязването на националния празник на Украйна, Деня на независимостта, сподели източник от ССУ, представен от Франс прес. Агенцията напомня, че журналистът от съветската държавна телевизия Россия-24 Тамара Нерсесян бе експулсирана от Украйна на 15 август поради " действия, вредящи на украинските ползи ". Тя също получи възбрана да влиза три години в страната.

В края на юни различен публицист от телевизия Россия-24, Мария Князева, бе експулсирана от някогашната руска република по същите аргументи. Украйна е на 102-о място от общо 180 страни в показателя за медийна независимост на интернационалната неправителствена организация " Репортери без граници ", отбелязва " Франс прес ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР