Руският и турски външни министри Сергей Лавров и Мевлюд Чавушоглу

...
Руският и турски външни министри Сергей Лавров и Мевлюд Чавушоглу
Коментари Харесай

Руският външен министър Сергей Лавров е разговарял с турския си колега Мевлют Чавушоглу

Руският и турски външни министри Сергей Лавров и Мевлюд Чавушоглу са разискали по телефона идният в Сочи Конгрес на сирийския народен разговор. 

Конгресът е плануван за 29-30 януари в съветския черноморски курорт. В него ще вземат присъединяване към 1500 делегати от целия набор на сирийските политически сили. Анкара остро се опълчи на присъединяване в него на кюрдските Сили за национална отбрана или Партия Демократичен съюз, които смята за клон на ПКК.

На фронта в Африн за били убити двама турски бойци, 11 са ранени. Това оповестиха турските въоръжени сили. Двама бойци от Свободната сирийска войска също са изгубили живота си, други 4 са ранени. На стратегическите височини Бурсая са ситуирани елементи на турските червени барети, подразделението МАК и планински командоси от град Тунджели. От град Азиз, който след интервенцията „ Щитът на Ефрат “ е под контрола на турската войска в Африн, са пристигнали подготвени от Турция полицейски екипи, които са поели работа.

По последни данни на турските военни, досега са били обезвредени 447 терористи. Сутринта армията заяви, че съвсем 400 терористи са били убити.

Междувременно нов снаряд, изстрелян от Африн, попадна в Килис, където рани двама души. ​
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР