Руският гигант Газпром заплаши Молдова със спиране на доставките на

...
Руският гигант Газпром заплаши Молдова със спиране на доставките на
Коментари Харесай

Газпром се готви да спре газа на Молдова

Руският колос " Газпром " заплаши Молдова със прекъсване на доставките на газ, в случай че Кишинев не заплати дълга си от 709 млн. $.

Според съветската компания молдовското държавно управление е отговорно за рецесията с дефицита на синьо гориво поради отхвърли да изплати отговорностите си, заяви БНР. Молдова разгласи изключително състояние в петък поради дефицита на природен газ.

Договорът с " Газпром ", подписан през 2008 година, изтече през септември. Доставките не престават през този месец като краткотрайна мярка.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Москва предложи формула за пресмятане на цената на газа, сп...

Тази седмица двама молдовски вицепремиери пътуваха до Москва за договаряния с газовия колос, само че двете страни не съумяват досега да се договорят за изискванията за възобновяване на спогодбата.

Според водача на молдовската делегация - вицепремиера на Молдова Андрей Спину, цените на " Газпром " не са в полза на жителите, а източник на Reuters твърди, че Молдова е поискала намаляването им с 50 на 100. " Газпром " е склонна на понижение с 25%.

Газът към Молдова ще продължи да тече до края на октомври, пишат съветски медии, само че доставките ще продължат и през ноември, единствено в случай че Кишинев заплати за полученото през септември и октомври.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР