Руският енергиен гигант Газпром заяви в сряда, че наложените срещу

...
Руският енергиен гигант Газпром заяви в сряда, че наложените срещу
Коментари Харесай

Газпром: Западните санкции правят невъзможна доставката на турбината за Северен поток 1

Руският енергиен колос " Газпром " съобщи в сряда, че наложените против страната наказания от Канада, Европейски Съюз и Обединеното кралство наказания вършат " невъзможна " доставката на газовата турбина на Siemens до компресорната станция " Портовая " на тръбопровода " Северен поток 1 ", оповестяват Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Санкционните режими на Канада, Европейски Съюз, Обединеното кралство и несъответствието на настоящата обстановка със съществуващите договорни отговорности от страна на Siemens, вършат невъзможна доставката на турбината 073 до компресорната станция " Портовая ", оповестиха от " Газпром “.

По-рано Кремъл съобщи, че " Газпром " чака документите, свързани с обслужването на турбината за " Северен поток 1 ", които ще подсигуряват, че Siemens " няма да може да изключи отдалечено тази турбина ".

" " Газпром ", като снабдител и притежател на тази турбина, е просто задължен да получи документи, че това е неоторизиран артикул. Трябва да сме сигурни, че е неоторизиран и би трябвало да сме сигурни, че водени от циркулиращи наказания, английската компания, дъщерно сдружение на Siemens, няма да изключи отдалечено тази турбина “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Германският канцлер Олаф Шолц сподели по-рано в сряда, че турбината Siemens 073, която беше представена неведнъж от Москва, че е в основата на понижените доставки на съветски газ през газопровода " Северен поток 1 ", остава в Германия след поддръжката, направена в Канада.

Щолц също по този начин сподели, че Русия няма причина да възпира връщането на турбината на съответната компресорна станция на " Северен поток 1 ".

" Газпром " понижи от 27 юли потоците на съветски газ по " Сверен поток 1 " до едвам 20% от потенциала на тръбопровода, като се базира на механически проблеми и нужда от ремонт на турбина на тръбопровода.

Играта с газовата турбина на " тука има, тука нема " и фрапантно понижените поради това съветски газови доставки за Европа през " Северен поток 1 " задържат и през днешния ден цените на газовите фючърси на нидерландския хъб TTF към 200 евро за мегаватчас - близо до четиримесечния връх към 228 евро за MWh, доближат на 27 юли.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР