Руският диктатор Владимир Путин има за цел да води война

...
Руският диктатор Владимир Путин има за цел да води война
Коментари Харесай

Путин вярва, че през февруари-март Русия ще обърне инициативата във войната

Руският деспот Владимир Путин има за цел да води война против Украйна в продължение на доста години и чака, че нова атака на съветската войска, която евентуално ще стартира още през февруари-март 2023 година, ще разреши на нашествениците да изземат самодейността от Въоръжените сили на Украйна. Това настояват редица източници в Русия и Съединени американски щати пред " Блумбърг ", представени от НВ.

Агенцията отбелязва, че съвсем година след нахлуването, " което трябваше да отнеме няколко седмици, Владимир Путин приготвя нова офанзива против Украйна " - и в това време приготвя Русия за това, което счита ще бъде дълготраен спор със Съединените щати и техните съдружници.

Според източници на " Блумбърг "  Кремъл " се стреми да показва, че силите му са способни да възвърнат самодейността след няколко месеца на загуба на позиции ". Целта на Москва е " да окаже напън върху Киев и неговите поддръжници да се съгласят на някакъв тип помирение, което да остави Русия под контрола на окупираната територия ".

Към днешна дата даже Путин не може да отхвърли слабостта на съветските въоръжени сили, откакто войските му изгубиха повече от половината земя, завзета в Украйна от началото на пълномащабната инвазия, настояват източниците.

" Продължителните неуспехи принудиха мнозина в Кремъл да бъдат по-реалистични по отношение на моментните си упоритости – и да признаят, че даже задържането на сегашната фронтова линия би било достижение ", написа организацията.

Путин обаче остава уверен, че Русия може да надделее против всички неуспехи – само че разчитайки на по-големи сили и подготвеност да поеме съвсем всяка загуба.

Москва може да възобнови офанзивата още през февруари-март 2023 година, настояват доближени до Кремъл източници.

" Техните мнения удостоверяват предизвестията на Украйна и нейните съдружници за идната нова атака на Руската федерация и допускат, че тя може да стартира преди Киев да получи неотдавна обещаните танкове от Съединени американски щати и Европа ", показва организацията.

" Блумбърг " дефинира проектите на Путин като " следващата смъртоносна ескалация на неговата война ", напомняйки, че Украйна приготвя личен удар за освобождаване на своите територии и отхвърля всяко помирение, което би запазило Русия под контрола им. Путин, въпреки това, има вяра, че " няма друга опция, с изключение на да надделее в спора ", който счита за екзистенциална кавга със Съединени американски щати и техните съдружници.

Следователно нов кръг на готовност в Русия, съгласно тях, е вероятен още напролет, до момента в който съветската стопанска система и общество са от ден на ден подвластни на потребностите на войната.

" Путин е отчаян от метода, по който вървят нещата, само че не е подготвен да се откаже от задачите си ", споделя Татяна Становая, основателка на консултантската компания R.Politik. " Това просто значи, че пътят ще бъде по-дълъг, по-кървав и по-лош за всички ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР