Руският Черноморски флот започна днес военно учение, докато кораб на

...
Руският Черноморски флот започна днес военно учение, докато кораб на
Коментари Харесай

Пак напрежение в Черно море: US-кораб се насочва насам, Русия поднови военните учения

Руският Черноморски флот стартира през днешния ден военно обучение, до момента в който транспортен съд на бреговата защита на Съединени американски щати се насочва към района, съобщи Ройтерс.

Москва наскоро разтревожи Киев и западните държавни управления, като струпа съветски сили на границата с Украйна, въпреки че предходната седмица подреди на някои от тях да се отдръпват.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани армията да остане в бойна подготвеност, като предизвести, че съветските войски може да се върнат " всеки миг " , съобщи Франс прес.

Руският Черноморски флот заяви през днешния ден, че крайцерът " Москва " ще организира учения с бойни снаряди, в които ще вземат участие и други кораби и военни хеликоптери. Само няколко часа по-рано американските военноморски сили в Европа оповестиха, че корабът " Хамилтън " на американската брегова защита се насочва към Черно море, с цел да работи със съдружниците от НАТО и сътрудниците от района.

Русия упрекна Съединени американски щати и НАТО в поддържане на военното напрежение в Европа . Според Москва скупчването на сили на границата с Украйна е било част от учения в отговор на заплашителното държание на НАТО.

Министърът на защитата Сергей Шойгу акцентира през днешния ден, че Русия не е изтеглила силите си от украинската граница поради външния напън. Той добави, че дейностите на Съединени американски щати и НАТО в Европа, " способстват за повишение на военната заплаха ".

Според Киев и Запада е прекомерно рано да се оцени действителното евакуиране на съветските войски, отбелязва Ройтерс.

Междувременно през днешния ден съветското министерство на външните работи привика посланниците на Словакия и на трите балтийски страни - Латвия, Литва и Естония, оповестява съветската организация " Интерфакс ", без да прецизира повода.

В понеделник министър председателите на Словакия, Полша и Унгария оповестиха поддръжка за Чехия за експулсирането на съветски дипломати във връзка на детонация във боен склад през 2014 година, за която се смята, че са виновни двама съветски шпиони.

Миналия петък трите балтийски страни експулсираха четирима съветски дипломати в символ на взаимност с Прага.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР