Руският бизнесмен Иван Савидис влезе в класацията на доларовите милиардери

...
Руският бизнесмен Иван Савидис влезе в класацията на доларовите милиардери
Коментари Харесай

Иван Савидис стана доларов милиардер


Руският предприемач Иван Савидис влезе в класацията на доларовите милиардери след информацията за продажбата на тютюневата компания „ Донски табак “ на японската Japan Tobacco, оповестява организация „ Блумбърг “.

Групата „ Агроком “ на Савидис взе решение предходната седмица за продажбата на „ Донски табак “ на японците за 90 милиарда рубли /1,6 милиарда долара/.

„ След приключването на договорката, което се чака през третото тримесечие, положението на Сивидис ще доближи 1,7 милиарда $, съгласно данните на показателя Bloomberg Billionaires Index (BBI) “, оповестява организация.

“Донски табак “ е четвъртата по величина съветска тютюнева компания, съгласно оценките на „ Нилсен “. Делът на компанията на съветския пазар е към 7%, а делът на JTI — към 33%.

Сделката беше оповестена единствено няколко дни след случай на футболния терен, който разбуни духовете в Гърция. По време на мач от шампионата на страната ПАОК-АЕК, който се игра в Солун, домакините вкараха гол в последната минута. Реферът не го зачете. Това взриви трибуните на ПАОК и ентусиасти и самият Иван Савидис нахлула на терена. Собственикът на тима беше въоръжен с револвер и по-късно доста медии написаха, че той е заплашвал рефера, който в последна сметка е зачел гола. Савидис трябваше да се извини за постъпката си, само че продължава да твърди, че никого не е заплашвал. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР