Руските законодатели предлагат по-строги присъди за осъдените за тероризъм, държавна

...
Руските законодатели предлагат по-строги присъди за осъдените за тероризъм, държавна
Коментари Харесай

Русия обмисля доживотен затвор за тероризъм и държавна измяна

Руските законодатели оферират по-строги присъди за наказаните за тероризъм, държавна измяна и бойкот, оповестява " Ройтерс ".

Този ход е подбуден от войната в Украйна.

Максималната присъда за осъществяване на " терористичен акт " - дефинирана като действие, което заплашва живота и има за цел да дестабилизира Русия - ще бъде увеличена от сегашните 15 на 20 години затвор.

Признатите за отговорни в бойкот също могат да останат зад решетките за 20 вместо за 15 години, а наказаните за " интернационален тероризъм " могат да бъдат получат пожизнен затвор вместо 12 години.

Предложените промени бяха обрисувани от ръководителят на комисията по сигурност в съветската Държавна дума Василий Пискарьов.

" Предлагаме да се откри пожизнен затвор за държавна измяна ", уточни той, без да дава повече детайлности. Сегашната оптималната присъда за сходно обвиняване е 20 години затвор.

По-рано тази седмица Пискарьов съобщи, че по-строгите ограничения са нужни за отбрана против " невижданите закани ", пред които е изправена Русия от Украйна и нейните западни спонсори.

Руският президент Владимир Путин и други високопоставени съветски чиновници постоянно упрекват Украйна и Запада в опит да подкопаят и раздерат Русия. От началото на войната през февруари 2022 година управляващите потушиха несъгласието.

Миналия месец президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа закон, допускащ потреблението на смъртно наказване по отношение на чиновници и военнослужещи, наказани за държавна измяна.

Беларус - комшия и непосредствен съдружник на Русия, е единствената страна в Европа, която към момента ползва смъртното наказване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР