Руските войски са си върнали инициативата по цялата фронтова линия

...
Руските войски са си върнали инициативата по цялата фронтова линия
Коментари Харесай

Институтът за изследване на войната: Руските войски настъпват по цялата фронтова линия

Руските войски са си върнали самодейността по цялата фронтова линия в Украйна и са в положение да водят настъпателни дейности когато и където си изискат. Това се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), оповестява УНИАН.
Анализаторите акцентират, че руснаците са си върнали самодейност след контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), което стартира през юни 2023 година. Сега, както допуска институтът, командването на силите на Москва ще може да дефинира времето, мястото и мащаба на бъдещите настъпателни интервенции на територията на Украйна.
В същото време специалистите акцентират, че в случай че ВСУ дейна защита по цялата линия на фронта през 2024 година, то самите те ще се откажат от стратегическата самодейност в интерес на  Руската федерация. Войските й ще могат да маневрират с запаси и да дефинират по какъв начин и къде да разпределят ресурсите, принуждавайки Украйна да подхваща отбранителни дейности, до момента в който Москва резервира стратегическата самодейност.
Анализаторите допускат, че украинските войски биха могли да лишат Русия от тези качества, в случай че имат задоволително качества да проведат свои лични настъпателни интервенции тази година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР