Руските войски, които пресичат границата на територията на Беларус, представляват

...
Руските войски, които пресичат границата на територията на Беларус, представляват
Коментари Харесай

Литва със сериозни опасения заради руските войски в Беларус

Руските войски, които пресичат границата на територията на Беларус, съставляват " директна опасност за Литва ", написа през днешния ден Арвидас Анушаускас, министър на защитата на балтийската страна.

" В актуалната обстановка преглеждаме навлизането на съветски военни в Беларус освен като дестабилизиращ фактор в обстановката със сигурността, само че и като по-пряка опасност за Литва ", съобщи Анушаускас в обява във Facebook. " Скоро ще се срещна с посланиците на девет страни от НАТО, които интензивно способстват за укрепването на сигурността на Литва ", посочи той.
Русия към Съединени американски щати: Не подтиквайте " разгорещените глави " в Киев към провокации
Руското посолство в Съединени американски щати прикани западните страни да не нагнетяват напрежението към обстановката в Донбас и да не тласкат " разгорещенит...
Прочети повече
По-рано тази седмица в Беларус започнаха да идват съветски военни сили и техника, като ракетната система земя-въздух С-400. Страните имат за цел да проведат взаимни военни учения в западната част на Беларус, която граничи с Полша и Литва, и на южния ѝ фланг наоколо до Украйна. Русия към този момент е събрала 100 000 бойци на границата си с Украйна и западните представители се притесняват от инвазия.

Ученията „ Съюзническа решителност ” (Allied Resolve) провокираха безпокойството на прилежащите страни и НАТО, а беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че Украйна е събрала войски покрай границата с Беларус, което е наложило провеждането на ученията, написа Политико.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР