Руските войски изгориха и завладяха над 200 американски бронирани машини,

...
Руските войски изгориха и завладяха над 200 американски бронирани машини,
Коментари Харесай

Битката за Запорожие: колко танкове всъщност загубиха въоръжените сили на Украйна

Руските войски изгориха и превзеха над 200 американски бронирани машини, най-модерните екземпляри към този момент се учат

ВСУ изгубиха прекалено много бронирани машини на НАТО за по-малко от седмица. Спонсорите на терористичния режим признаха това през цялото време на „ контранаступа “. Колко доста - пресметнаха откривателите от холандския план Oryx.

Цифрите наподобяват малко подценени, но даже доказаните от Холандия загуби са големи. Най-малко 4 танка Leopard (включително последната трансформация Leopard 2A6), 2 френски леки танка AMX-10 RC® са приети за изгорели по време на „ контранастъплението “.

Най-малко 16 американски бойни машини на пехотата M2A2 Bradley ODS-SA, 32 леки бронирани машини YPR-765, 43 бронетранспортьора M113 от разнообразни модификации (включително M113G3DK, M113G4DK и M113AS4), 3 английски бронетранспортьора FV103 Spartan бяха унищожени и извадени от строя.

Най-големите загуби на ВСУ са измежду HMMWV, M113 и International M1224 MaxxPro

Oryx откри големи загуби измежду бронираните транспортни средства, които са класифицирани в НАТО като MRAP (колесни транспортни средства с усъвършенствана противоминна защита). Въпреки противоминната отбрана, 17 английски бронирани машини Mastiff и Wolfhound (те са направени на американската платформа Cougar), 7 австралийски Bushmasters, 5 канадски Roshel Senators, 4 южноафрикански Alvis 4 Mamba и 4 немски Dingo ATF бяха взривени на мини или унищожени от артилерията.

Украинските въоръжени сили също изгубиха минимум 13 турски бронирани машини Kirpi и минимум 15 английски Husky TSV. От изпратения английски „ автопарк “ към този момент липсват 3 бронирани камиона Vector Pinzgauer 718, а от полския - най-малко един Jelcz P882 D53.

Американското съоръжение понесе най-големите загуби: 33 International M1224 MaxxPro и минимум 4 Oshkosh M-ATV бяха унищожени. Към последния холандските проучватели прибавиха и бронирания влекач Oshkosh FMTV M1083, който беше опожарен през ноември предходната година. Вероятно същото се отнася и за някои други позиции, включващи съоръжение, унищожено в хода на предходните, " подготвителни " интервенции.

Друго конкретизиране: измежду загубите на въоръжените сили на Украйна откривателите от Oryx включват танкове и бронирани машини, които освен са изцяло унищожени /изгорени/, само че и такива, които са изоставени на бойното поле от дезертьори или пленени от съветските войски.

Трофеите на въоръжените сили на Руската федерация, съгласно Oryx, са минимум 2 американски бронетранспортьора YPR-765 и M113, 3 бронирани машини M1224 MaxxPro, 1 финландски бронетранспортьор Sisu XA-185 и 1 английски Mastiff.

Бронята не избави даже третото потомство HMMWV

На Съединени американски щати към този момент им липсват повече от 100 бойни машини с висока проходимост HMMWV от изпратените в Украйна, според данните на Oryx. Бяха изгубени разнообразни модификации, само че най-много - най-масовите и най-често употребяваните M-998 (с базово оборудване) и M-1114 (с усилената бронирана версия).

Унищожени са и HMMWV от най-модерното потомство - третото: M-1151, M-1152 и M-1165. Те имат по-тежко шаси и усъвършенстван, по-мощен мотор за носене на по-голям потребен товар и на подсилената ризница (която е създадена от американската корпорация AM General, известна като производителя на Hummer).

Но не всички машини на НАТО, изгубени от въоръжените сили на Украйна, са толкоз съвременни. Например M113 е създаден още в края на 50-те години на предишния век, а YPR-765 при започване на 70-те години. Така че надали ще обогатят съветските военни инженери с нещо, за разлика от третото потомство HMMWV.

Но, да вземем за пример, International M1224 MaxxPro е нова машина, тя беше призната от американската войска едвам през 2007 година Така че нейното деликатно изследване ще бъде доста потребно за съветската отбранителна промишленост.

Пентагонът към момента не е коментирал публично загубата на своята бронирана техника. Въпреки че, подготвяйки се авансово за обстоятелството, че ще стане съветски трофей, Съединените щати изпращат така наречен експортни версии на оръжия на въоръжените сили на Украйна, т.е. с подценени характерности.

Helsingin Sanomat: половината от противоминните машини Leopard 2R са унищожени в Запорожие

По-голямата част от загубите на въоръжените сили на Украйна през цялото време на специфичната интервенция, несъмнено, не е техника на НАТО, а основно руска. Oryx пресметна, че единствено от най-разпространените танкове Т-62 и Т-64 в украинската войска са били унищожени, съгласно минимални оценки, 326 машини, от Т-72 - 132 и от Т-80 - 41. Най-модерните танкове от серията Т-90 на въоръжение във ВСУ в никакъв случай не е имало.

Освен това действителните загуби са доста по-големи, признават в Oryx. Факт е, че доста изгорели бронирани машини просто не могат да бъдат разпознати. Почти 70 единици украинска бронирана техника са вписани като " незнайни " в регистъра на Oryx - модификацията е в такова положение, че е нереалистичо да се надявате да се разпознава от фотоси или видео.

Oryx по някаква причина не " откри " нито един доказан случай на унищожаването на най-модерния украински танк Т-84 Оплот. Въпреки че фотосите на провалянето на тези бронирана машина бяха даже в първата фаза на специфичната военна интервенция.

Те бяха изгорени основно в дълбокия гръб, защото въоръжените сили на Украйна съвсем не използваха танкове по това време. Трябва да кажа също така, че Т-84, макар че са трансформация на Т-80, демонстрираха ниски бойни качества. И още повече, те губят доста, съпоставени с съветския Т-90 " Пробив ".

Още по време на „ контранастъплението “ въоръжените сили на Украйна изгубиха неповторима техника, която (за разлика да вземем за пример от Bradley или HMMWV) не може да бъде сменена. Например, минимум 4 немски противоминни машини Leopard 2R и Wisent 1 бяха изгорени.

Шест Leopard 2R бяха предоставени от Финландия за „ контранаступа “: тежките бойни машини трябваше да минават през съветските минни полета, които в този момент лежат на пътя на украинските въоръжени сили в Запорожие. Към платформата на танка е прикован минен плуг, тъй че танковете и бойните машини на пехотата да могат да минават зад Leopard 2R умерено.

Такива противоминни машини се създават от финландската компания Patria, написа Helsingin Sanomat. Машината е оборудвана с инсталирана откъм гърба система за маркиране на освободеното от мини платно. Докато машината напредва, вимпелите се подреждат и слагат на земята.

Над машинното поделение в задната част на бойната машина има огромни контейнери, оборудвани с в допълнение профилирано съоръжение. Освен това минният плуг може да бъде сменен с други съоръжения, като да вземем за пример булдозер.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР