Руските военни считат Windows за твърде уязвима операционна система, а

...
Руските военни считат Windows за твърде уязвима операционна система, а
Коментари Харесай

Военните на РФ заменят американската ОС Windows с руската Astra Linux

Руските военни смятат Windows за прекомерно уязвима операционна система, а военното ведомство стартира нейната подмяна с Astra Linux. Уеб-порталът на вестник „Известия“ означи, че новата операционна система ще се конфигурира и в мобилните устройства на чиновниците в Министерството на защитата.
„Да се проникне в тази операционна система без външна физическа интервенция е на процедура невъзможно“ – споделиха съветските военни специалисти. Полковник Виктор Мураховски, основен редактор на списанието „Арсеналът на отечеството“ сподели, че Windows не се употребява в бойните системи, само че интензивно се употребява във външните структури.

„Astra към този момент е сертифицирана от множеството наши държавни органи и се употребява от техните чиновници. Сега този преход ще направи и Министерството на отбраната“ – сподели полковник Мураховски.

Отбелязва се, че съветската операционна система Astra Linux към този момент разполага с нужния графичен интерфейс. Тя е напълно съвместима с новите съветски компютри, основани на процесорите „Елбрус“, „Байкал-Т1“ и „Комдив“. В дистрибуцията е включен офис пакета с отворен код LibreOffice.

Военните ведомства имат намерение да употребяват Astra Linux Special Edition , създадена от московската компания „РусБИТех“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР