Руските власти заявиха в понеделник, че лекарите са подложени на

...
Руските власти заявиха в понеделник, че лекарите са подложени на
Коментари Харесай

Кремъл: Руските лекари са в изключителен стрес

Руските управляващи обявиха в понеделник, че лекарите са подложени на " изключително " напрежение заради възходящия брой случаи на ковид в най-засегнатата страна в Европа, а Москва е затворена, с цел да се лимитират инфекциите.

Столицата беше спокойна в първата заран на седмицата, като предприятията бяха най-вече затворени, а несъществените услуги в столицата бяха спрени от 28 октомври до 7 ноември.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че лекарите,, са изправени пред " извънреден физически и прочувствен стрес " при неотдавнашното увеличение на случаите.

" Разбира се, обстановката не е елементарна. Леглата са значително запълнени и тези дни ситуацията не става по-леко ", сподели Песков.
 Ето по какъв начин тялото ни издава, че сме уплашени Ето по какъв начин тялото ни издава, че сме уплашени
Стресът е възприятие на  физическо психическо напрежение. Това е естествена реакция на опасност, търсене или предизвикателство. Вашето...

" Това е прекалено и изключително натоварване за нашите лекари, които демонстрират подвиг на фона на протичащото се ", добави той.

Русия е една от най-засегнатите страни в света, а опустошителната вълна тази есен докара до нови върхове във връзка с инфекциите и смъртните случаи - над 1000 смъртни случая дневно.

В понеделник държавната статистика записва 40 402 нови инфекции и 1155 смъртни случая - и в двата случая числата са малко под върховете, сложени през последните дни.

Въпреки че Русия е въвела няколко домашни ваксини,, единствено към една трета от популацията е изцяло имунизирано.

" Най-добрият метод да се предпазите е да се ваксинирате - и по-късно да се реваксинирате в точния момент ", съобщи президентът Владимир Путин по време на телевизионно съвещание на държавното управление в понеделник.
 Джонс Хопкинс: Над 5 милиона са жертвите на COVID-19 в света " Джонс Хопкинс ": Над 5 милиона са жертвите на COVID-19 в света
Броят на смъртните случаи от ковид в международен мащаб мина 5 милиона, съгласно данните на университета " Джонс Хопкинс ", систематизирани о...

Ръководителят на съветската национална здравна организация Роспотребнадзор, Анна Попова, прикани жителите да " употребяват отпускарския интервал ", с цел да си слагат инжекцията.

Тя добави, че резултатът от специфичните ограничения, които управляващите подхващат в този момент, ще се усети след време.

Миналата седмица Кремъл съобщи, че се надява платеният ваканционен интервал да помогне за стабилизирането на епидемията в Русия. Властите също по този начин предизвестиха хората, откакто изследванията демонстрираха, че към 30 % от руснаците имат намерение да пътуват.

Бившият президент и някогашен министър-председател Дмитрий Медведев предизвести в понеделник във вестник " Российская газета ", че е належащо незабавно да се усили броят на имунизираните.

" Ако не намерим метод да убедим хората в тяхната безнаказаност, даже, казано напряко, в тяхното антисоциално държание, ще се надигнем пред още по-трудни времена ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР