Руските въоръжени сили получиха нова партида от най-новите системи за

...
Руските въоръжени сили получиха нова партида от най-новите системи за
Коментари Харесай

Руските военни получиха разузнавателни комплекси Пеницилин за използване в зоната на СВО

Руските въоръжени сили получиха нова партида от най-новите системи за звуко-топлинно разузнаване " Пеницилин ", които демонстрираха висока успеваемост по време на специфичната военна интервенция в Украйна, оповестява РИА Новости, базирайки се на осведомен източник.

„ Министерството на защитата получи следващата партида от най-новите системи за звуко-топлинно разузнаване 1В76 „ Пеницилин “, които се възнамерява да бъдат употребявани в зоната за специфични интервенции за противобатарейна битка. „ Пеницилин “ дейно засича позициите на артилерията на украинските войски и предава координатите за бързото им заличаване “, сподели източникът.

Както заяви по-рано различен добре осведомен източник, „ Пеницилините “ са посочили своята успеваемост в борбите в Украйна, в това число в битката против артилерията на НАТО, доставяна на украинските войски.

" Пеницилин " е предопределен за разузнаване на огневи позиции на оръдия и реактивна артилерия, както и на зенитни и тактически ракети. Комплексът улавя акустични и топлинни талази от изстрели и детонации и дава на оператора точните координати на местоположението на вражеското оръдие за ръчно и автоматизирано нанасяне върху електронна карта. При това, времето за приемане на координатите на една пукотевица по задачата не надвишава пет секунди.

Предимството на Пеницилин е, че за разлика от американския противобатареен радар AN / TPQ-36, употребен от украинските войски, той не употребява радиовълни в работата си, тъй че не може да бъде открит от радиооборудване и подтиснат от системите за електронна война.

" Пеницилин " е създаден от предприятието на НИИ " Вектор ", който е част от " Руселектроника ". Системата е инсталирана на шасито КамАЗ, а разследващият оптико-електронен модул е инсталиран на повдигаща се мачта.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР