Руските цели за бързо сваляне на властта в Киев остават

...
Руските цели за бързо сваляне на властта в Киев остават
Коментари Харесай

Заради студа се очаква ходът на бойните действия в Украйна да се забави

Руските цели за бързо събаряне на властта в Киев остават неизпълнени девет месеца след началото на войната. Вместо нахлуване на някои места по фронтовата линия армията на Москва се отдръпва поради украинската контраатака. 

Киев съумя да изтласка съветските сили от десетки градове и села, в това число Николаев, Купянск и Харков. А на някои места, като Буча, Изюм и Лиман, бяха открити всеобщи гробове със стотици тела, което повдигна и въпроса за военни закононарушения, осъществени на територията на Украйна. 

На фона на продължаващите бойни дейности мирните договаряния не са на дневен ред за Киев и Москва. Според анализатори обаче точно мирното разрешаване на спора може да е единственият метод съветският президент Владимир Путин да излезе като победител. В същото време някои преглеждат примирието като опция Западът да възвърне оръжейните си ресурси, откакто доста от страните изпратиха военна помощ на Украйна.

Освен това войната тества реакцията на европейските страни пред действителната заплаха от въоръжен спор. Държавите от НАТО започнаха спомагателни ограничения за укрепване на източния фланг и към този момент имат по-големи упоритости за увеличение на вложенията в защита. Някои страни от Алианса също бяха наранени войната - през март създадени в Русия дронове паднаха в Хърватия и Румъния, а по-рано този месец в Полша падна ракета, която лиши живота на двама души. 

Сега пред силите на фронта се задават най-студените месеци от годината. Според разбор на Politico зимата постоянно е пособия на съветските сили по време на спорове, само че този път ще бъде друго, тъй като Украйна възнамерява да се възползва от преимуществата си в студа. От Politico показват, че като цяло се чака скоростта на бойните дейности да се забави.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР