Руските служби за сигурност не приемат версията за украински саботаж

...
Руските служби за сигурност не приемат версията за украински саботаж
Коментари Харесай

Кремъл не вярва в украинската следа при взривовете на Северен поток

Руските служби за сигурност не одобряват версията за украински бойкот на газопроводите " Северен поток " 1 и 2. Това излиза наяве от изявление на Николай Патрушев - един от най-приближените до Владимир Путин хора, секретар на Съвета за сигурност на Русия и някогашен шеф на ФСБ.

Патрушев споделя пред " Аргументи и обстоятелства ", че Киев " не губи и не печели нищо " от детонациите в двата тръбопровода - по единия Русия доставяше Германия с газ през Балтийско море, като заобикаляше преноса през Украйна, а втората тръба беше издигната напълно, само че по този начин и не получи лиценз за приложимост поради войната.

" Режимът на Зеленски, който на процедура стои " с протегната ръка " пред Берлин с вяра за нарастване на военната и другата помощ, няма нужда да прави подобен акт ", споделя още Николай Патрушев.

Официалната съветска версия трансферира отговорността върху хипотетични американски или английски причинители, заощто имали " подразделения за специфични интервенции със съответното съоръжение и подготовка ".

Твърденията на Патрушев идват малко откакто New York Times, ARD и Zeit разпространиха свои следствия за гърмежите от септември 2022 година и твърдяха, че са изпълнени от проукраинска група благодарение на яхта чартърен.

Spiegel даже твърди, че при следствието е открито потреблението на от страна на причинителите на саботажа. Според Патрушев - и други страни от НАТО употребяват " военни плувци за осъществяване на диверсионни задания ", само че това ставало " единствено с утвърждението и поддръжката на страната, която диктува главния дневен ред в НАТО ".

Украинското държавно управление изрично отхвърля да има нещо общо с тази интервенция.

Доставките на газ по " Северен поток " 1 бяха спрени от руснаците още преди детонациите, като обяснението им беше, че имало механически проблеми по трасето, свързани със забавянето на ремонтите поради глобите.

Докато Москва и Берлин спореха кой носи отговорност за прекъснатите доставки, тръбата беше взривена.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР