Руските следствени органи поискаха от Лефортовския съд в Москва да

...
Руските следствени органи поискаха от Лефортовския съд в Москва да
Коментари Харесай

Русия поиска арест на българския журналист с „Оскар“! Обвинението е абсурдо, за 2 години затвор

Руските следствени органи желаеха от Лефортовския съд в Москва да наложи неприсъствен арест на българския публицист от уеб страницата „ Белингкат “ Христо Грозев по дело за нелегално секване на границата на Русия, съобщи ТАСС.
„ В съда постъпи искане във връзка с Христо Грозев и то ще бъде прегледано в най-близко време “, сподели източник пред ТАСС.
Обвинението против Грозев е по член 322 от Наказателния кодекс на Русия – нелегално секване на държавната граница на Руската федерация. Максималното наказване за нарушаване на режима за секване на съветската граница е до две години затвор. През декември 2022 година съветското вътрешно министерство разгласи Грозев за търсене, напомня ТАСС. Грозев взема ефективно присъединяване в активността на уеб страницата „ Белингкат “, който се опита да проверява хипотетичното отравяне на съветския опозиционер Алексей Навални и други шумни афери.
Дейността на уеб страницата „ Белингкат “ е оповестена от съветската генерална прокуратура за нежелателна в Русия, а самият уебсайт е разгласен за задграничен сътрудник, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР