Руските сили вероятно се подготвят за преминаване към фронтални атаки,

...
Руските сили вероятно се подготвят за преминаване към фронтални атаки,
Коментари Харесай

Институтът за изследване на войната: Руските войски се подготвят за нова вълна от нападения срещу Авдеевка

Руските сили евентуално се приготвят за прекосяване към фронтални офанзиви, водени от пехотата, с цел да компенсират огромните материални загуби в Авдеевка през октомври, съобщи американският мозъчен концерн Институт за проучване на войната, цитиран от Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11990
Свързан с Кремъл съветски боен блогър твърди, че съветските сили край Авдеевка значително са забавили темпото на сухопътните офанзиви северно и южно от града за сметка на мощен заобиколен огън против украинските фронтови позиции и околните тилови региони.

Възможно е съветските сили да организират акция за отклонение на вниманието на украинските елементи в региона на Авдеевка, само че по-вероятно е този мощен огън да е въздушна и артилерийска подготовка на бойното поле преди нова вълна съветски набези.

Анализатори от Института за проучване на войната считат, че обстановката към Авдеевка се вписва в модела на провали на съветския общоприет щаб да усвои и приложи уроците от предходни несполучливи офанзиви в Украйна.

Украински боен представител сподели, че по данни към 29 октомври руснаците са изгубили 6500 бойци от началото на настъплението си към Авдеевка. Тази информация не е доказана по самостоятелен път, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР