Руските сили в района на Бахмут вероятно забавят скорост през

...
Руските сили в района на Бахмут вероятно забавят скорост през
Коментари Харесай

ISW: Русия притиска елита си да финансира войната в Украйна

Руските сили в региона на Бахмут евентуално забавят скорост през последните дни , макар че е прекомерно рано да се реши дали офанзивата им е достигнала кулминационната точка си. Руски блогъри признаха, че украинските сили в региона на Бахмут са съумели леко да забавят темпото на съветското нахлуване, като един от тях твърди, че са изтласкали детайли от групата " Вагнер " към позиции, които са държали преди дни.

Това пишат от " Института за проучване на войната " (ISW) в новия си разбор на хода на войната, която към този момент навлезе в десетия си месец.

Украински източници в обществените медии по-рано твърдяха, че към 21 декември силите на страната изцяло са изтласкали съветските сили от източните околности на Бахмут.

ISW смята, че през ноември и декември , взети дружно, съветските сили са напреднали доста по-малко, спрямо октомври.

Те обаче евентуално ще се борят да поддържат темпото на своите настъпателни интервенции в региона на Бахмут и може да прибягнат до оперативна пауза. Министерството на защитата на Англия заяви на 24 декември, че съветските сили сега нямат нужния ресурс от артилерийски муниции за огромни интервенции. Докладваните тежки загуби на групата " Вагнер " в региона на Бахмут през последните седмици също евентуално са обтегнали актуалните оперативни качества на съветските сили в региона.

Руските сили преди този момент отделиха обилни запаси за завладяване на Северодонеск и Лисичанск напролет и лятото на 2022 година Те доближиха кулминационната точка при започване на юли и не съумяха да завладяват прилежащия Сиверск на изток или Славянск на североизток. Силно изтощителната акция в последна сметка подкопа способността на съветската войска да реализира по-голямата си оперативна цел в Донецка област.

Финансистът на " Вагнер " Евгений Пригожин участва на погребението на умрял наемник в Санкт Петербург на 24 декември, където съобщи, че Русия би трябвало да конфискува първокласни движимости и жилища от елитите, които не поддържат военните старания от боязън да не изгубят своите фаворизиран метод на живот. Пригожин добави, че те поддържат западна доминация в Русия - в подмяна на спонсорство на техния метод на живот и съпостави днешната съветска олигархия с Украйна или с Русия от 90-те години. Пригожин разпали скандал по отношение на погребението на военнослужещия от Вагнер през последните седмици, с цел да прокара политическите си цели - като легализирането на Вагнер в Русия - и неговите изказвания, подкрепящи преразпределението на благосъстоянието на погребението, получиха забележителна известност в съветския интернет.

Блогъри, свързани с " Вагнер ", поддържаха рецензиите на Пригожин към съветските публични лица и похвалиха поддръжката му за военните старания.

Пригожин може да употребява сходни популистки оферти , с цел да издигне престижа си в съветското общество или да повлияе на връщането на по-строги ограничения за национализация.

Руският президент Владимир Путин също индиректно нападна съветските олигарси на 22 декември, като съобщи, че руснаците, които източват парите на Русия от чужбина и нямат връзка със страната, " съставляват заплаха " за Русия.

Путин твърди, че въпреки голямото болшинство от съветските предприемачи да са патриоти, има и такива, които не споделят това мнение . Путин заключи, че " всеки се стреми освен да остане, да живее и работи в Русия, само че и да работи в интерес на страната ни ". Путин преди този момент национализира огромните предприятия при започване на 2000-те и може би се пробва да употребява национализацията, с цел да принуди елитите да поддържат неговата война в Украйна.

Украинското разузнаване продължава да допуска, че съветската войска не следва верните командни структури или процедури. Началникът на Главното ръководство на военното разузнаване (ГУР) на Украйна Кирило Буданов съобщи, че Пригожин е сключил съюз с командващия съветските въоръжени сили в Украйна военачалник от армията Сергей Суровикин.

Буданов означи, че и Пригожин, и Суровикин са противници на съветския министър на защитата Сергей Шойгу и че Пригожин е употребявал съюза в своя изгода, с цел да получи тежко оръжие от съветските въоръжени сили за силите на " Вагнер ". Разпределението на военните запаси по принцип би трябвало да се прави от министъра на защитата, а не от командира на театъра, макар че Суровикин може да има пълномощието да прави прехвърляния, откакто оборудването влезе в театъра. Съюзът Пригожин-Суровикин е достоверен, като се има поради , че Пригожин преди този момент е хвалил Суровикин за напъните му да избави разпадащия се Съветски съюз.

Руската православна черква - институция, следена от Кремъл - изиска от Кремъл освобождение от готовност за своите духовници, макар че горещо поддържаше войната на Путин в Украйна. Главата на Руската православна черква патриарх Кирил съобщи, че е чул многочислени опасения от страна на духовниците по отношение на това, че църквата предстои на готовност по време на епархийското заседание в Москва на 22 декември.
 ISW: Путин не желае да го упрекват за дългата военна случка против Украйна
ISW: Путин не желае да го упрекват за дългата военна случка против Украйна

Украинските партизани не престават да нанасят удари по съветските окупатори и колаборационисти

Кирил означи, че сега съветското законодателство не освобождава духовниците от военна работа , което опонира на свещените догми против присъединяване на църквата в борба. Кирил добави, че църквата е получила изключение по време на интервала на частична готовност, само че прикани Кремъл публично да обезпечи тази наредба в закон за духовенството. Кирил обаче обществено съобщи, че споделя мнението на Путин по доста значими въпроси и прикани руснаците да се " духовно активизират ", с цел да могат Русия и Украйна да се обединят още веднъж в една сфера на Руската православна черква.

Руските свещеници също неведнъж са благославяли съветски боен личен състав и съоръжение преди борба и до момента в който са били облечени във военни униформи преди заповедта на Путин за готовност. Искането на Кирил в допълнение акцентира, че мобилизацията не е известна даже измежду институциите, свързани с Кремъл, макар продължаващата поддръжка за военните старания.

Кремъл упълномощи съветското Министерство на защитата (МО) и Министерството на информацията да изискват настояща информация за жителите посредством централизиран указател на 23 декември, което евентуално ще улесни процесите на военна регистрация и готовност в Русия.

Министерството на защитата на Русия може да получи достъп до паспортни данни, документи за регистрация на непрекъснато престояване и информация за броя на децата, с цел да сътвори наборни или мобилизационни описи. През ноември Путин подреди на Кремъл да сътвори централизирана база данни за военна регистрация до април 2024 година и прикани съветското министерство на защитата да стартира дигитализиране на печатни документи, съхранявани сега в локалните центрове за набиране на военни в цяла Русия.

Украинското разузнаване по-рано заяви, че Кремъл се стреми да сътвори електронна база данни до февруари 2023 година, евентуално като подготовка за поддръжка на втора вълна на готовност.

Украински военни оповестиха, че съветските жертви не престават да претрупват здравната система в окупирана Украйна. Заместник-министърът на защитата Хана Маляр заяви, че доста съветски военнослужещи умират в очакване на здравна помощ заради липса на експерти, належащо здравно съоръжение и медикаменти.

Маляр добави, че съветските сили също конфигурират железни решетки на прозорците на лечебните заведения, с цел да попречат на съветски военнослужещи с леки рани да дезертират от съветските въоръжени сили.

Руското министерство на защитата по-рано твърдеше, че 92% от смъртните случаи измежду съветските сили са вследствие на липса на първа здравна помощ; обаче ISW не може без значение да ревизира тази оценка.

Руските блогъри не престават да не са съгласни с определени елементи от оферти проект на съветското МО на 22 декември за образуване на нови военни формирования. Известен блогър и член на работната група за готовност на Путин съобщи, че съветското МО не би трябвало да образува пет дивизии на морската пехота и две нови десантно-десантни дивизии, както предложи Шойгу, а вместо това би трябвало да сътвори линейни тежка пехота и мотострелкови дивизии. Блогърът твърди, че съветската морска пехота и въздушнодесантните войски не разполагат с нужната артилерийска мощност, с цел да бъдат ефикасни във войната в Украйна.

Руски чиновници възнамеряват да вземат деца от Хорловка, Донецк в Беларус, евентуално като скица за депортиране на украински деца. Запорожският окупационен заместител Владимир Рогов разгласи на 24 декември, че беларуски жители са организирали пътешестване за деца от Хорливка, Донецка област, с цел да отидат в Беларус. Той съобщи, че децата към този момент са на път.
 ISW:
ISW: " Вагнер " търси легитимност в Русия посредством войната в Украйна

Лукашенко прави обезверени опити да избяга от натиска на Кремъл

ISW не може да ревизира дали се чака тези деца да се върнат в окупираната Донецка област по-късно събитие. Депортирането на деца може да е нарушаване на Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид и да съставлява по-широко изпитание за етническо пречистване, както ISW заяви по-рано.

Руските окупационни управляващи не престават репресиите в окупираните територии. Руски медиен източник твърди, че съветското министерство на вътрешните работи е задържало осем души в Херсонска област на 24 декември по съмнение в подкрепяне на украинските сили.

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските окупационни чиновници в Хорностаевка, Херсонска област са наложили 24-часов полицейски час за жителите от 25 декември до 3 януари, евентуално в опит да попречат на украинските поданици да напущат окупираните територии по време на празниците.

Руските окупационни чиновници не престават напъните си да национализират украинската благосъстоятелност в окупираните територии. Украинският противодействуващ център заяви на 24 декември, че съветските окупационни чиновници не престават да заплашват украинците в окупираните територии с национализация на имуществото им.

В отчета се показва, че окупационните чиновници принуждават жителите да пререгистрират исковете си за благосъстоятелност според съветското законодателство и заплашват да лишават собствеността, в случай че жителите не съумеят да го създадат. Украинският център за опозиция означи, че съветските представители към този момент са основали платформа за продажба на национализирана благосъстоятелност и движимости на тези, които са избягали от домовете си в окупираните територии.

Военната администрация на Луганск също заяви, че съветските окупационни управляващи в Луганска област са разгласили имената на домовете и жилищата, които са определили за " еластичен жилищен фонд " — национализация и окупация от съветските сили — и изискват жителите да се явят в границите на 10 календарни дни след публикуването. да се съгласят или да откажат определянето на " гъвкава къща " на техния парцел.

В отчета се показва, че в случай че резидентът не се появи, съветските окупационни чиновници автоматизирано ще настанят хората там за три години.

Руските окупатори не престават да затрудняват живота на украинците в окупираните територии. Военната администрация на Луганск заяви, че украинците в Луганска област са нараснали недоволствата си от непрекъснато покачващите се цени на артикули от първа нужда.

Луганската военна администрация също заяви, че съветските окупационни управляващи са почнали да алармират, че никой няма да възвърне разрушените жилища в Луганска област, макар предходните обещания за противоположното.

Наблюдавани индикатори през миналите 24 часа за присъединяване на Беларус:

Снимки, оповестени на 23 декември, демонстрират съветските сили да изпращат към 40 танка (включително модели Т-62, Т-80 и Т-90М) в Ростовска област, евентуално към Беларус.

Командващият обединените сили на Украйна Сергей Наев съобщи на 24 декември, че съветските сили в Беларус са разположили един мотострелков батальон и два танкови батальона в неопределени региони по украинско-беларуската граница.

Независимият разбор откри, че съветските сили поддържат към 10 000 души личен състав в Беларус , към 5 000 от които са ситуирани на 230-ия Обуз-Лесновски полигон в Брест, Беларус към 23 декември.

Украинският общоприет щаб повтори, че към 24 декември не е забелязал съветски сили в Беларус да образуват ударна група.

Началникът на Главното ръководство на украинското военно разузнаване (ГУР) Кирило Буданов сподели пред New York Times на 23 декември, че Русия се пробва да отклони украинските сили от югоизток, като провежда финт в Беларус, отбелязвайки, че военната активност в Беларус е детайл от акция за дезинформация. Буданов съобщи, че разположението на съветските сили в Беларус не демонстрира подготовка за нахлуване и че те не разполагат с задоволително бронирана техника за механизирано нахлуване.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР