Руските сили са нанесли удари западните украински градове Лвов и

...
Руските сили са нанесли удари западните украински градове Лвов и
Коментари Харесай

Русия обстрелва Лвов и Луцк. Експлозии в Днепър и Хмелницки

Руските сили са нанесли удари западните украински градове Лвов и Луцк , оповестиха в неделя локалните управляващи, представени от Франс прес. Съобщава се и за детонации в западния Хмелницки и източния Днепър .

Новината идва на фона на известия за прогрес на Украйна край Бахмут ден по-рано.

" Много ракети бяха свалени, само че имаше също удари и в Лвов ", сподели кметът града Андрий Садови в Телеграм. По негови думи са били наранени жилищни здания. " Избухнал е пожар на горните етажи. Евакуираме хората ", добави той.

В Луцк, който се намира на към 150 километра северозападно от Лвов, е бил нанесен един удар по пространства на индустриално дружество, заяви в Телеграм Юрий Погуляйко , регионалният шеф на Волинска област, на която Луцк е основен град. Там са били ранени двама души.

Украинската социална телевизия заяви за екплозии през нощта и в градовете Днепър и Хмелницки. Била е оповестена въздушна паника в цяла Украйна.

През март 2022 година четирима украински военни бяха убити и шестима ранени при съветски обстрел на въздушна база в Луцк, оповестиха тогава украинските управляващи.

Лвов, който рядко е взиман под прицел от съветските сили, бе изумен през юли и при този съветски удар починаха 10 души. Тогава ракетният залп унищожи над 30 кооперации и други здания, съгласно данни на локалните управляващи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР