Руските сили са нанесли удар по център за кръвопреливане в

...
Руските сили са нанесли удар по център за кръвопреливане в
Коментари Харесай

Русия извърши ново военно престъпление и взриви украински център за кръвопреливане

Руските сили са нанесли удар по център за кръвопреливане в украинската Харковска област. За това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски и добави, че има информация за голям брой починали и ранени.

" Управляема въздушна бомба " е блъснала центъра в Купянск - град, намиращ се на няколко десетки километра от съветската граница. Той беше високомерен от съветските войски в първите няколко дни от войната, само че Украйна съумя да го освободи по време на украинската контраатака през септември предходната година.

Зеленски осъди съдбовния удар и го дефинира като " военно закононарушение ". Той назова причинителите му " зверове ", които се пробват да " унищожат всичко, което просто се осмелява да живее ".

" Това военно закононарушение единствено по себе си споделя всичко за съветската експанзия ", сподели президентът

Не е ясно какъв брой тъкмо души са убити и ранени при нападението.

Russia`s guided air bomb against a blood transfusion center in Ukraine. This evening, Kupiansk community in Kharkiv region. Dead and wounded are reported. My condolences! Our rescuers are extinguishing the fire.

This war crime alone says everything about Russian aggression.…
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Русия е направила и още едно ракетно нахлуване, ориентирано към цех на компанията " Мотор Сич ", която създава мотори за самолети и хеликоптери.

И двете офанзиви идват единствено няколко часа откакто Киев удари и повреди съветски танкер в Керченския пролив.

Във вечерното си послание Зеленски остана хладнокръвен, като съобщи ясно, че " колкото и такива съветски офанзиви да има, те към момента няма да оказват помощ с нищо за врага ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР