Руските сили продължават опитите да превземат украинския град Бахмут в

...
Руските сили продължават опитите да превземат украинския град Бахмут в
Коментари Харесай

Украйна съобщи за 50 руски атаки в Донецк. Опитите на Русия да превземе Бахмут продължават

Руските сили не престават опитите да завладяват украинския град Бахмут в Донецка област, заяви командването на украинската войска в събота. Генералният щаб в Киев сподели още, че са отблъснати общо 50 съветски офанзиви против Бахмут и други обитаеми места в източната Донецка област.

Новината идва ден след частна войска “Вагнер ” Евгений Пригожин, че ще изтегли наемниците си от Бахмут до сряда. Той упрекна висши представители на съветското командване за загубите, понесени от “Вагнер ” в Бахмут и сподели, че силите му страдат от дефицит на муниции.

Киев сложи под подозрение думите на Пригожин, че ще изтегли наемниците си от Бахмут. Заместник-министърката на защитата на Украйна Хана Маляр сподели, че съветските сили поставят старания да завладяват града преди 9 май - датата, на която Русия отбелязва успеха във Втората международна война. По думите ѝ за задачата съветското командване трансферира в Бахмут нови наемници от “Вагнер ”.

“Те трансферират сили на “Вагнер ” от други бойни полета, които заменят с други щурмови отряди, които сега се бият в региона на Бахмут ”, написа Маляр в Телеграм в петък.

Твърдението на Маляр опонира на изказването на Пригожин от по-рано в петък. Във видео, публикувано от пресслужбата му, той сподели, че задачата е била Бахмут да бъде високомерен до 9 май, “но псевдовоенните бюрократи, които знаеха за това, безусловно ни стопираха боеприпасите ”.

Радио Свободна Европа не съумя да удостовери без значение информацията за развиването на фронта.

От месеци в Бахмут се водят най-ожесточените боеве на фронта в Украйна. " Вагнер ” управлява съветския напън за завладяване на Бахмут от предходната година, само че не съумя да отблъсне украинските бойци, които към момента държат западните елементи на града. Пригожин си от града още в края на април.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР