Руските сили получават терминали Старлинк незаконно от трети страни и

...
Руските сили получават терминали Старлинк незаконно от трети страни и
Коментари Харесай

Украйна вдигна мерника на сателитите на Мъск

Руските сили получават терминали " Старлинк " нелегално от трети страни и ускоряват използването им на фронта, сподели през днешния ден представител на украинската разследваща работа, представен от Ройтерс, без да показа доказателства, цитира Българска телеграфна агенция.

Представителят на армията Андрий Юсов сподели също, че сега се работи за противопоставяне на потреблението на терминалите от Русия в окупираните елементи на Украйна.

Това става броени дни преди да се навършат две години от нахлуването на съветските сили в страната, отбелязва Ройтерс.

Кремъл обаче отхвърли обвиняванията на Украйна.

Москва съобщи през днешния ден, че системата за сателитен интернет „ Старлинк “ на бизнесмена Илон Мъск нито е сертифицирана за приложимост, нито е публично доставяна в Русия.
„ Това не е сертифицирана у нас система. Следователно не може да бъде публично доставяна тук. Следователно не може по какъвто и да било метод да бъде публично употребена “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В коментар в обществената мрежа „ Екс “ Илон Мъск сподели, че доколкото му е известно „ никакви „ Старлинк “ не са продавани директно или непряко на Русия “.
„ Редица подправени новинарски репортажи настояват, че „ СпейсЕкс “ продава терминали „ Старлинк “ на Русия. Това е изрично погрешно “, добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР