Руските сили изглежда имат благоприятни условия за засилване на операциите

...
Руските сили изглежда имат благоприятни условия за засилване на операциите
Коментари Харесай

ISW: Русия ще се опита да завземе Купянск

Руските сили наподобява имат удобни условия за усилване на интервенциите в посока Купянск и имат намерение да създадат териториални придобивки в региони, които са по-оперативно значими от други региони, които съветските сили сега се пробват да завладяват, настояват анализаторите.

Украински публични лица обаче не са съобщили за ненадейно скупчване на руснаци в посока Купянск.

Украински публични лица обявиха, че съветските сили имат за цел да завладяват Купянск и Борова (35 км западно от Сватово) през зимата на 2024 година Изглежда, че съветските сили последователно са възстановили единици, мощно влошени по време на контранастъплението през септември 2022 година и несполучливата атака на Русия през зимата-пролетта на 2023 година

Руски триумф в този регион евентуално ще принуди украинските сили да изоставен източния бряг на р. Оскил в Харковска област и ще сътвори условия за бъдещи съветски настъпателни интервенции по линията Купянск-Сватове-Креминна.

Темпото и очевидната настройка в окупираните Луганска и Харковска области като цяло не демонстрират идно съветско настъпателно изпитание по цялата линия Купянск-Лиман (Харков-Луганск-североизточна област Донецка област). Подобно на несполучливото съветско настъпателно изпитание в североизточна Украйна през зимата-пролетта на 2023 година

Руските сили евентуално не са натрупали задоволително сили в Белгородска област, с цел да поддържат започването на широкомащабни настъпателни интервенции на други места в северната или североизточната област Харков, считат анализаторите от Института за проучване на войната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР