Руските санитарни власт смекчават ограничителните Covid мерки. Новите правила влизат

...
Руските санитарни власт смекчават ограничителните Covid мерки. Новите правила влизат
Коментари Харесай

В Русия смекчават Covid рестрикциите, дистанционно обучение - при 20% болни деца от клас

Руските санитарни власт смекчават ограничаващите Covid ограничения. Новите правила влизат в действие от през днешния ден.

Отменя се наложителната карантина за хората, контактували с Covid инфектирани. Ако лекуването на болния е траяло седем и повече дни, то  за изписването му не е нужен негативен PCR тест.

Режимът на изолираност при доказана диагноза се понижава от 14 на 7 дни.

В понеделник се възобновяват присъствените занятия в учебните заведения и детските градини, които бяха сложени под карантина.

Връщането към отдалечено образование ще става единствено, в случай че в съответния клас са се разболели 20% от учениците.

Главният хигиеничен контрольор Анна Попова съобщи по-рано, че в страната се популяризира вариантът Омикрон, който е доста инфектиран, само че неведнъж провокира безсимптомно протичане на болестта.

През последното денонощие в Русия бяха регистрирани близо 180 хиляди нови случаи. 18 000 души са приети в болница, а повече от 60 000 - изписани. Потвърдените смъртни случаи са над 700. 

 Мъж плува в ледените води на река Москва по време на Първото намерено зимно състезание на съветската столица по плуване, 5 февруари 2022 година Двеста души вземат участие в надпреварата в разнообразни плувни дисциплини./ЕРА/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР