Руските окупационни войски се опитаха да щурмуват Северодонецк, Луганска област,

...
Руските окупационни войски се опитаха да щурмуват Северодонецк, Луганска област,
Коментари Харесай

Руските орки пак атакуваха Северодонецк, понесоха големи загуби и отново отстъпиха

Руските окупационни войски се пробваха да щурмуват Северодонецк, Луганска област, само че претърпяха цялостен крах. Това се споделя в утринната сводка на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна.

Руските военнопрестъпници се пробваха да засилват настъплението си и по Донецкото направление. Окупаторите се пробваха да разрушат фортификационни оборудване на подразделенията на ВСУ по цялата линия на фронта, нанасяйки яростни удари с минохвъргачки, артилерия РСЗО и авеация.

В региона на град Бахмут, Донецка област, съветските агресори се пробваха да проведат настъпателни дейности по посока на село Вискрива, като по едно и също време с това се пробваха да подобрят тактическото състояние на своите подразделения към Владимировка и Василиевка. Руските окупатори са понесли още веднъж обилни загуби и в региона на селището Александрополие, отбеляззват от Генерален щаб на ВСУ.

Пълно проваляне са претърпяли съветските нашественици и по Авдеевското направление. При поддръжката на артилерия съветските орки са провели нахлуване в региона на селището Веселое, само че са претърпели проваляне и са отстъпили.

На Донецкото и Луганско посоки за миналото денонощие са отблъснати 14 съветски офанзиви, унищожени са 8 танка, 14 единици бойна бронирана техника и 6 единици автомобилна техника. Подразделенията на Противовъздушна отбрана са свалили един военен дрон " Орлан-10 ", са казво още в известието на Генералния щаб на ВСУ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР