Руските летовници очакват с нетърпение пътуванията до Турция, тъй като

...
Руските летовници очакват с нетърпение пътуванията до Турция, тъй като
Коментари Харесай

Руските туристи на нисък старт за почивка в Турция

Руските летовници чакат с неспокойствие пътуванията до Турция, защото управляващите от двете страни засилват договарянията за обновяване на полети, които са спрени заради случаите на ковид при комшиите ни.

Русия забрани на жителите си да летят до Турция в средата на април, макар обстоятелството, че десетки хиляди от тях към този момент са резервирали места в турските курорти. Първоначално се говореше за 1 юни, само че по-късно съветските управляващи удължиха възбраната до 21 юни, заявявайки, че ежедневните случаи на ковид в Турция не понижават задоволително бързо.

Мнозина се съмняват, че това решение е подтикнато от политически аргументи.

И почиващите, и туристическите оператори се надяват, че полетите ще се възобновят най-късно на 1 юли, съобщи Юрий Бързикин, заместник-ръководител на Руския съюз на туристическата промишленост.

„ Има две значими и справедливи аргументи за съветския управляващите да възобновят чартърните полети до Турция при започване на юли “, сподели той, представен от ТАСС.

„ Първо, триумфът на Турция в битката й против пандемията. Броят на случаите през последната седмица е под критериите, избрани от Световната здравна организация и Русия “, добави той.

„ Втората значима причина е, че над 500 000 души чакат да осъществят почивките си, които към този момент са закупили от туристически организации. Това носи голяма финансова отговорност “, сподели той.

През април Барзикин съобщи, че множеството от клиентите им са отсрочили почивката си след възбраната за полетите, вместо да анулират напълно резервациите. Той също по този начин предизвести, че съветските компании ще изгубят към 5 милиарда рубли (65 милиона долара), в случай че не бъде възобновен въздушния трафик скоро.

Дмитрий Горин, вицепрезидент на Асоциацията на туроператорите в Русия, също се оплака, че към момента не са били известени от съветските управляващи за времето на обновяване на въздушното пътешестване сред двете страни.

„ Очакваме решението за Турция да бъде оповестено преди крайния период от 21 юни. Трябва да се има поради, че планирането на полети от самолетните компании може да отнеме две седмици “, сподели той.

Турското министерство на опазването на здравето удостовери сериозен спад в случаите на ковид в последните дни.

Турция е съществена дестинация за съветските туристи. През 2020 година страната посрещна над 2,1 милиона руснаци които съставляват към 17 % от всички идващи задгранични туристи през предходната година, демонстрират данните на турското министерство на културата и туризма.

През първите четири месеца на 2021 година малко повече от 550 000 руснаци са почивали в страната, спрямо 317 000 души през същия интервал на 2020 година

Доходът от туризъм на Турция възлиза на 2,4 милиарда Долара през първото тримесечие на тази година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР