Руските авиокомпании - включително най-големият превозвач Аерофлот - са започнали

...
Руските авиокомпании - включително най-големият превозвач Аерофлот - са започнали
Коментари Харесай

Аерофлот разглобява самолети заради недостиг на резервни части

Руските самолетни компании - в това число най-големият транспортьор " Аерофлот " - са почнали да разглобяват самолети, с цел да си набират нужните аварийни елементи за ремонт. Причината е, че от началото на войната в Украйна съветската авиоиндустрия беше сложена под наказания и към този момент не може да си доставя нужните съставни елементи, с цел да подсигурява сигурността на полетите.

Това оповестява " Ройтерс ", като показва, че мярката е в сходство с формалните рекомендации на съветското държавно управление за да се резервира летателната дарба на останалите самолети, създадени отвън Русия, най-малко до 2025 година Министерството на превоза и " Аерофлот " не са дали отговор на поканите за коментар, като нито отхвърлят, нито удостоверяват информацията.

Според неизвестен източник на медията - най-малко един съветски Сухой Суперджет 100 и един Airbus A350, употребявани от " Аерофлот ", са заземени и се разглобяват. Той твърди, че Airbus-ът е " съвсем чисто нов ". Сухой се създават в Русия, само че също са мощно подвластни от достъп до вносни елементи.

Други два самолета на превозвача са употребявани като източник за съоръжение, което е трансферирано в няколко Boeing 737 и Airbus A320, оперирани от съветската компания.

Reuters цитират западен авиационен специалист, съгласно който е въпрос на време да се " канибализират " самолетите, които се намират на съветска територия. Новите генерации машини имат технологии, които би трябвало да бъдат непрестанно обновявани.

Според медията - една година след влизането в действие на глобите, съветските самолетни компании ще бъдат съществено затруднени да поддържат обслужването на модерните си самолети даже на фона на " мощно развитата и способена инженерна база в Русия ".

Използването на аварийни елементи от остарели самолети не е нещо изключително за промишлеността, само че нормално се случва в доста по-малък мащаб от планувания за съветския пазар и се дължи най-често на финансови усложнения.

Разглобените самолети биха могли още веднъж да бъдат приведени в оперативна подготвеност, в случай че отнетите елементи бъдат върнати, само че това не значи наложително, че ще могат да се върнат на международните пазари.

Почти 80% от флотилията на " Аерофлот " се състои от модели на Boeing (134 броя) и Airbus (146 броя), наред с близо 80 Сухой Суперджет 100. Поне 50 машини на самолетната компания не са летяли от края на юли, а три от седемте Airbus A350 са на земята от към 3 месеца, съгласно данни на FlightRadar24.

Снабдяването с елементи от компании в Азия или Близкия изток също не е алтернатива, тъй като рискуват да попаднат под вторични наказания, в случай че сътрудничат на съветските превозвачи.

Всеки съставен елемент от самолетите има собствен неповторим номер и в случай че крайният им покупател по документи е съветска самолетна компания, никой няма да се съгласи да направи доставката, нито Китай, нито Дубай, твърди източник на Reuters.

От края на февруари съветските самолетни компании летят до доста по-ограничен брой дестинации, откакто западните страни затвориха небето си за техни цивилен и военни полети.

" Аерофлот " регистрира 22% спад в трафика за второто тримесечие на годината в съпоставяне със същия интервал на 2021.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР