Руски затворници, освободени да се бият с Вагнер, обвинени в нови престъпления

...
Затворник, за който се смята, че е бил освободен предсрочно,
Коментари Харесай

Затворник, за който се смята, че е бил освободен предсрочно, за да се бие с наемниците на Вагнер в Украйна, е обвинен в извършване на двойно убийство в Русия след завръщането си от войната.

Демян Кеворкян, който получи присъда от 18 години затвор през 2016 г., е арестуван за убийството на млад мъж и жена на връщане от работа.< /p>

Той отрича обвинението.

BBC научи, че той не е единственият осъден, освободен предсрочно да се бие, помилван и след това обвинен в повторно престъпление.

Той беше един от 150-те затворници, вербувани от Вагнер на 31 август 2022 г., когато ръководителят на наемническата група Евгений Пригожин , посетил затвора си, според бивш затворник, цитиран в канал в социалните медии.

Би Би Си съобщи, че Кеворкян по-късно е бил забелязан в родното си село Придорожная в Краснодар, югозападна Русия, казва на хората, че току-що се е завърнал от бойните полета на Украйна.

Един от хората, за чието убийство е обвинен, е 19-годишната Татяна Мостико, детска артистка. Майка й Надежда ни показва видео на Татяна в розово-син гащеризон, която танцува и организира игри на парти.

„Тя обичаше тази работа“, казва Надежда. „Когато се връщаше от работа, тя се смееше какво са правили, как ги забавляваше.“

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР