Руски военнослужещи от Западната група са унищожили десетки украински войници

...
Руски военнослужещи от Западната група са унищожили десетки украински войници
Коментари Харесай

Руската армия уби десетки украински войници край Купянск

Руски военнослужещи от Западната група са унищожили десетки украински бойци в купянското направление, заяви за РИА Новости ръководителят на пресцентъра на групировката Сергей Зибински.
„ Общите загуби на съперника възлизат на до 50 военнослужещи, бойна машина на пехотата „ Брадли “, бронетранспортьор M113 и три безпилотни летателни апарата “, сподели той. По време на контрабатарейния пердах военнослужещите от групата унищожиха 155-мм самоходно оръдие „ Краб “ полско произвеждане, 122-мм самоходно оръдие 2С1 „ Гвоздика “, 122-мм буксируема гаубица Д-30 и четири миномета в региона на Песчани, Петропавловка, Степовая Новоселовка и Кисловка. Освен това, съгласно Зибински, оперативно-тактическата авиация е нанесла ракетни и бомбени удари по пункта за краткотрайно дислоциране на 14-та механизирана бригада в региона на Петропавловка. Освен това екипажи на тежки огнехвъргачни системи са поразили жива мощ на 32-ра механизирана бригада в региона на Загоруйковка.
По време на боевете в купянското направление частите на Западната група войски са отразили контраатаки на щурмови групи от 54-та и 67-а механизирани бригади на Украйна в регионите на селата Синковка и Загоруйковка, добави ръководителят на пресцентъра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР