Руски военни самолети са нанесли тази сутрин първите от три

...
Руски военни самолети са нанесли тази сутрин първите от три
Коментари Харесай

Сирийски активисти съобщават за руски въздушни удари в провинция Идлиб

Руски военни самолети са нанесли тази заран първите от три месеца въздушни удари по провинция Идлиб и покрайнините й - последната останала под размирен надзор територия в Северозападна Сирия, оповестиха опозиционни деятели. Засега няма информация за жертви, съобщи Асошиейтед прес.
Сирийският център за наблюдаване на човешките права, опозиционна неправителствена организация с централа във Англия, съобщи, че нощес и тази заран съветски военни самолети са нанесли четири въздуши удари по региони под контрола на бунтовниците южно от Идлиб.
Активистът от Идлиб Тахир Омар съобщи, че съветски военни самолети са изстреляли ракети, които са предизвикали съществени опустошения.
Друг деятел от Идлиб Хади Абдула съобщи, че днешните удари са нанесени по планински регион в провинция Латакия навръх границата с провинция Идлиб, както и по електроцентрала в северния завършек на провинция Хама.
Активистите споделиха, че ударите са били първите нанесени от съветски военни самолети, откогато при започване на март подписано с посредничеството на Русия и Турция помирение донесе релативно успокоение в размирния район.
Опозиционни деятели оповестиха, че през последните дни както Турция, по този начин и държавното управление в Дамаск изпращат подкрепления към Северозападна Сирия. През последните седмици се съобщаваше и за неведнъж нарушение на примирието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР