Руски следователи са пристигнали в Таджикистан, за да разпитатсемействата на

...
Руски следователи са пристигнали в Таджикистан, за да разпитатсемействата на
Коментари Харесай

Руските служби са в Таджикистан, разпитват семействата на заподозрените за тероризма в Москва

Руски следователи са пристигнали в Таджикистан , с цел да разпитат фамилиите на четиримата мъже , които са упрекнати , че са направили смъртоносната пукотевица в концертната зала „ Крокус сити хол “ край Москва, оповестиха пред Ройтерс три неназовани източника от силите за сигурност на централноазиатската република. Източниците, които не са получили пълномощие да разясняват обществено въпроса, допълниха, че силите за сигурност на Таджикистан са докарали фамилиите до столицата Душанбе от разнообразни елементи на страната.

За нападението отговорност пое " Ислямска страна ". 11 души бяха арестувани. От тях четирима са обвинени като директни причинители . Те дружно с още трима души са сложени в предварителния арест.

На държавно съвещание през вчерашния ден президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че атентатът в концертната зала " Крокус сити хол " е бил осъществен от радикални ислямисти , които, съгласно него, са бягали към Украйна. Той добави, че желае да знае за какво те са отивали там, предадоха международните организации.

" Важно е да се отговори на въпроса за какво терористите, след тяхното закононарушение, са пробвали да избягат в Украйна? Кой ги е чакал там?, съобщи Путин, представен от Франс прес и от Асошиейтед прес.

" Едно нещо е безусловно ясно: ужасното закононарушение, осъществено на 22 март в съветската столица, е акт на заплашване . И незабавно поражда въпросът - кой има изгода от него? Това безчовечие може да бъде единствено звено от цяла поредност опити на тези, които от 2014 година водят с нашата страна война, породена от неонацисткия киевски режим ", съобщи президентът, представен от ТАСС и Ройтерс.

Той добави, че нацистите, както е добре известно, " в никакъв случай не са се тормозили да употребяват най-мръсните и безчовечен средства за реализиране на задачите си ".

Путин добави още, че убийствата в концертната зала са били осъществени от екстремисти , с чиято идеология ислямския свят се бори от епохи, отбелязва АП.

В изказването си Путин още веднъж се въздържа да спомене, че " Ислямска страна " е поела отговорност за офанзивата. Той не сподели също и кой, съгласно него, е поръчал нападението, показва организацията.

Путин означи, че тези, които са възнамерявали офанзивата, са желали да посеят суматоха и разкол в съветското общество, само че вместо това са били посрещнати с единството и решимостта на народа да окаже опозиция на това зло, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР