Руски системи за противовъздушна отбрана са свалили край Одеса военнотранспортен

...
Руски системи за противовъздушна отбрана са свалили край Одеса военнотранспортен
Коментари Харесай

Русия обяви, че свалила самолет с оръжия край Одеса

Руски системи за противовъздушна защита са свалили край Одеса военнотранспортен аероплан с задгранични оръжия и един украински хеликоптер, съобщи през днешния ден представител на военното министерство в Москва, представен от ТАСС.

По думите на представителя военачалник Игор Конашенков в Херсонската и Луганската област са били унищожени 13 украински дрона, както и два безпилотни разследващи апарата "Ту-143 Рейс ", руско произвеждане.

Генералът сподели още, че посредством съветско оръжие с точно ориентиране е опустошен украински център за радиоелектронно разузнаване в Николаевската област и са били убити 11 украински бойци и 15 задгранични експерти. На територията на по този начин наречената Донецката национална република е бил изумен зенитноракетен комплекс "Оса-АКМ ", а в Харковската област - радиолокатор.

Конашенко заключи, че за последното денонощие съветски ракети и артилерия са поразили над 500 обекта на украинските въоръжени сили, в това число 62 командни пункта, 407 места, на които е била съсредоточена военна техника и сили, 47 артилерийски и минометни подразделения и три склада с боеприпаси.

Междувременно Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че съветската войска продължава опитите да ускори офанзивата си в няколко бранша на фронта в Източна Украйна и е нанесла ракетни и въздушни удари по инфраструктурата на страната, съобщи АП.

Според Родион Мирошник, представител на сепаратистката Луганска национална република, към този момент към 8000 украински бойци са в плен на сепаратистите в Донецк и Луганск. По думите му броят на пленниците се усилва всеки ден със "стотици ". Твърденията на Мирошник не могат да бъдат доказани от самостоятелен източник, означи АП.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР