Руски сили се опитват да проникнат по-навътре в източната част

...
Руски сили се опитват да проникнат по-навътре в източната част
Коментари Харесай

Зеленски: Русия продължава към Източна Украйна

Руски сили се пробват да обхванат по-навътре в източната част на Украйна, само че украинската войска ги задържа, съобщи украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение към нацията, представено от Асошиейтед прес.

Украйна е наясно, че Русия събира подкрепления за нова атака. Руските сили имат предимство в бройка и техника, добави президентът.

" Нямаме избор - взема решение се ориста на нашата земя и нашия народ ", акцентира Зеленски. " Знаем защо се бием. И ще създадем всичко, с цел да спечелим ".

Той добави, че е обсъждал със западни водачи нови наказания против Русия.

" След това, което светът видя в Буча, глобите против Русия би трябвало да бъдат съотносими с тежестта на военните закононарушения, осъществени от окупаторите ", акцентира Зеленски.

Европейската комисия е предложила възбрана на вноса на въглища от Русия. Това биха били първите наложени поради войната европейски наказания против съветската енергийна промишленост, отбелязва АП. Вносът на въглища възлиза на 4 милиарда евро годишна.

Съединени американски щати с нови наказания

Съединени американски щати и техни съдружници ще наложат нови наказания на съветски представители и на финансови институции, съобщи в това време говорителката на Белия дом Джен Саки, представена от Ройтерс.

" Те ще обиден представители на съветското държавно управление, членове на техните фамилии, притежавани от Русия финансови институции и държавни предприятия ", посочи Саки пред медиите.

Целта е Русия да бъде сложена пред избор и " да изтощи ресурсите, с които разполага Путин, с цел да води войната в Украйна ", акцентира говорителката.

По-рано Ройтерс заяви, като се базира на неназован източник, че глобите ще забранят вложенията в Русия и ще целят финансова, икономическа и софтуерна изолираност на страната. Те " ще отслабят основни принадлежности на съветската държавна власт, ще причинят остри и незабавни стопански вреди на Русия и ще държат виновна съветската клептокрация, която финансира и поддържа войната на (руския президент Владимир) Путин ", добави източникът.

В. " Уолстрийт джърнъл " заяви, че измежду засегнатите банки може да е и съветската Сбербанк.

Според представен от Франс прес източник се чака съветската стопанска система да се свие " с 15 на 100 или повече " през 2022 година в резултат на войната в Украйна, наложените от Запада наказания. Нечуваната криза ще отстрани резултата от " икономическия прогрес, реализиран от Русия през последните 15 години ", съгласно източника.

Съединени американски щати оповестиха още, че ще дават на Украйна спомагателна военна помощ на стойност до 100 милиона $, с цел да оказват помощ на страната да се опълчи на съветското настъпление, съобщи Франс прес.

Става дума " да се отговори на незабавната украинска потребност от спомагателни противотанкови системи Джейвлин, които Съединени американски щати предоставиха на Украйна и които те използваха толкоз ефикасно за отбрана на своята страна ", съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби.

Турция подготвена да прати транспортен съд за Мариупол

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и украинският му сътрудник Зеленски пък са се договорили Турция да извози с транспортен съд ранените и починалите вследствие ударите на съветската войска в Мариупол, заяви уеб сайтът Т24, който се базира на изказване на украинския президент.

" Турция е подготвена да транспортира ранените и мъртвите от Бердянск с кораби, тъй като е невероятно да се приближат до Мариупол от съображения за сигурност. Така че ранените и мъртвите би трябвало първо да бъдат откарани в Бердянск. Ситуацията в Мариупол е една от най-трудните. Турция е медиатор в тази специфична задача. Разговарях с Ердоган, Ердоган приказва с Путин. Сега това зависи от неговото (на Путин) утвърждение ", е декларирал Зеленски.

Тези дни турският министър на защитата Хулуси Акар бе декларирал, че Анкара е подготвени да даде транспортен съд за превозване на ранените украински жители и починалите в Мариупол. Той акцентира, че по въпроса се водят договаряния с съветските и украинските управляващи.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР