Руски съд осъди четирима Свидетели на Йехова на по седем

...
Руски съд осъди четирима Свидетели на Йехова на по седем
Коментари Харесай

В Русия осъдиха четирима Свидетели на Йехова

Руски съд осъди четирима Свидетели на Йехова на по седем години затвор , откакто ги призна за отговорни в съгласуване на екстремистки действия, съобщи представител на религиозната група, представен от " Ройтерс ".

Върховният съд на Русия дефинира Свидетелите на Йехова като " екстремисти " през 2017 година, като ликвидира и забрани близо 400-те клона на групата в цялата страна. Европейският съд по правата на индивида постанови през 2022 година, че възбраната е противозаконна.

Оттогава набези, разпити и арести на почитатели се случват с известна прецизност в Русия, която наброява почти 175 000 дейни вярващи все още на възбраната, съгласно съветския уеб страница на групата.

" Русия продължава нахално да употребява своето антиекстремистко законодателство, с цел да не разрешава, затваря и от време на време бие и изтезава Свидетелите на Йехова " , сподели представителят Джарод Лопес по имейл на Ройтерс.

Руски публични представители преди този момент отхвърлиха изказванията за малтретиране или изтезания на Свидетели на Йехова.

Около 790 членове на групата са престъпно упрекнати или са разследвани за тяхната религия, като 147 са наказани предходната година , сподели Лопес.

" Правната система на Русия се трансформира в катедрала на това, което ненавижда - екстремизма ", сподели той.

Религиозният живот в Русия е доминиран от православната черква , която се поддържа от президента Владимир Путин. Някои православни учени гледат на Свидетелите на Йехова като на " тоталитарна фракция ".

Миналата седмица шестмесечен развой против четирима мъже в югозападния съветски град Самара приключи с неоправдателни присъди и седемгодишни присъди за всеки .

Мъжете, Арам Даниелян, Денис Кузянин, Сергей Полосенко и Николай Василиев, бяха упрекнати въз основа на скрити записи на богослужения и персонални диалози за тяхната религия, както и електронни доказателства, които съгласно Лопес са сложени в компютър, принадлежащ на обвинен от " механически експерт на ФСБ " при обиск.

Лопес добави, че се чака мъжете да апелират присъдите си.

Отделно, жена в близкия град Толиати получи две години насилствен труд за същото закононарушение на 25 януари, същия ден, когато четиримата мъже бяха наказани, съгласно съветския уеб страница на групата.
 Financial Times: Зеленски се готви да уволни Залужни
Financial Times: Зеленски се готви да уволни Залужни

Зеленски е предложил на Залужни позицията на консултант, която генералът е отхвърлил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР