Руски ракети удариха източния украински град Краматорск във вторник вечер.

...
Руски ракети удариха източния украински град Краматорск във вторник вечер.
Коментари Харесай

Руска атака в Краматорск отне живота на най-малко четирима, сред които и едно дете

Руски ракети удариха източния украински град Краматорск във вторник вечер. Убити са минимум четирима, измежду които и дете. Ранените са десетки. При офанзивата е бил уцелен ресторант, цялостен с хора, както и търговски център. Възможно е броят на жертвите да пораства. Видеа в обществените мрежи демонстрират и съществени опустошения по жилищни здания в Краматорск. Градът е под украински надзор, само че в непосредствена непосредственост до окупирани от руснаците региони. Президентът на страната Володимир Зеленски осъди остро нападението.

„ Получихме нов защитителен пакет от Съединените щати за нашите военни. Бронирани машини и муниции за ракетите Пейтриът, Стинджърс и Хаймарс. Допълнителни снаряди за нашата артилерия. Благодаря на президента Байдън, на Конгреса, на двете партии и на всички американци. Разговарях с министър-председателя на Норвегия. Благодарих му за оказаната поддръжка - отбранителна, икономическа и политическа. Тя е забележителна. Информирах го за вчерашното си пътешестване до фронтовата линия, за актуалните ни отбранителни качества. Изразих някои от нашите военни потребности. Обсъдихме и основаването на коалиция от изтребители. Отделна тематика в диалога беше идната среща на върха на НАТО във Вилнюс “, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Той увери сънародниците си, че на срещата на НАТО през юли в Литва ще бъдат взети позитивни решения за Киев.
Проведох специфична среща с нашите интернационалните специалисти, с цел да обсъдим подготовката за срещата на върха във Вилнюс. Убеден съм, че решенията след срещата могат да бъдат позитивни за Украйна. Правим всичко допустимо за това и сме заели целия интернационален капацитет на Украйна и, несъмнено, фронтовата линия. Също имаме прогрес по всички посоки, където организираме настъпателни интервенции. Имаме значими резултати в отблъскването на съветските набези.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувременно, водачите на Източноевропейските страни от НАТО се събраха в Хага преди срещата на върха в средата на юли. Те предизвестиха, че преместването на съветските наемнически войски " Вагнер " в Беларус ще сътвори по-голяма районна неустойчивост, само че генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг съобщи, че Алиансът е подготвен да се отбранява против всяка опасност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР