Руски подводници в Японско море са изстреляли крилати ракети по

...
Руски подводници в Японско море са изстреляли крилати ракети по
Коментари Харесай

Ескалация на напрежението между Москва и Токио

Руски подводници в Японско море са изстреляли крилати ракети по време на обучение през днешния ден, оповестява " Франс прес ". Тези дейности идват на фона на растящото напрежение сред Москва и Токио поради поддръжката на Япония за Украйна след съветската инвазия, почнала на 24 февруари.

Две съветски подводници " Петропавловск-Камчатски " и " Волков " изстреляха ракети " Калибър " от подводно състояние по набелязана цел, оповестиха от съветското министерство на защитата.

Ведомството разгласява видео на излизането на ракетите от водата, до момента в който екипаж на подводница отработваше дейности при попадане под ракетна офанзива.

Япония се причисли към строгите наказания на Запада против Русия и одобри стотици украински бежанци. Също по този начин изпрати и несмъртоносна военна помощ на Киев.

Миналата седмица Токио разгласи нови наказания, включващи възбрана за съветски въглища, както и експулсирането на осем съветски дипломати поради " военни закононарушения " в Украйна.

През март Русия съобщи, че поради реакцията на Япония приключва дипломатическите старания за реализиране на кротичък контракт, който би трябвало публично да постави завършек на Втората международна война с Япония.

Проблем за контракта са четири острова, които Русия управлява и които Япония назовава Северните територии.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР