Руски олигарх, санкциониран от ЕС, е собственик на небостъргач в

...
Руски олигарх, санкциониран от ЕС, е собственик на небостъргач в
Коментари Харесай

Руски олигарх, санкциониран от ЕС, вдига с роднини на Тато небостъргач в София

Руски олигарх, глобен от Европейски Съюз, е притежател на небостъргач в София, излиза наяве от следствието, проведено от основания от Алексей Навални Фонд за битка с корупцията. В особено послание към българските управляващи от екипа на опозиционния политик припомнят, че Алексей Чепа е включен в черния лист на 25.02.2022 година поради поддръжката му за нападението над Украйна.

 

Като член на Европейски Съюз още тогава страната ни е била длъжна да намери и конфискува цялата благосъстоятелност на Чепа. Останалите страни от дълго време си свършиха работата, конфискувайки десетки милиарди евро на глобените над 800 съветски олигарси, политици и служители, подкрепящи войната на Владимир Путин. Разбира се у нас това не се случи и сами можете да се досетите за повода за това.

 

Всъщност Алексей Чепа е единственият съветски паралия, минал сред капките. Никак не е инцидентен фактът, че кремълските дипломати се хвалят цинично, че страната ни е съветският троянски кон в Евросъюза. Заради скандалното безучастие на държавното управление още при започване на годината прокуратурата подреди на ДАНС да откри какъв брой съветски жители, попаднали под глобите на Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия, са закупили парцели у нас. Скоро по-късно стартира и инспекция по какъв начин се извършват глобите на Европейски Съюз против Русия. резултатите от нея обаче не са оповестени и до ден сегашен.

 

Правителството явно не се е трогнало от инспекцията, щом и до ден сегашен няма нито една иззета компания или парцел в България на десетките открити от публицисти глобени руснаци. Неслучайно от фонда на Навални за следващ път сигнализираха: „ Кремълската олигархия продължава да бъде безусловно неприкосновена в България. Обръщаме внимание на ДАНС за това “.

 

 

В опит да оказват помощ на ДАНС съветските проверяващи публицисти дават и цялостни детайлности за българския бизнес на олигарха, непосредствен другар на Владимир Путин и народен представител от съветската Дума Алексей Чепа, който е измежду най-яростните поддръжници на войната в Украйна. За Чепа България от дълго време е обичано място за вложения. Преди години той подвигна голям ваканционен комплекс в Равда, който след това продаде. Десетките милиони облага са вложени в строителството на 19-етажната бизнес постройка „ Вертиго бизнес тауър ” посредством компания „ Вертиго България ”. Съдружниците на олигарха също не са инцидентни хора и може би изясняват скандалното безучастие на управляващите.

 

Дялове във „ Вертиго България ” има и Лидия Бозарова, чийто татко Огнян Бозаров е племенник на Тодор Живков. Преди измененията на 10 ноември 1989 година Бозаров е офицер в Първо основно ръководство на Държавна сигурност. Роднината на тато е главно настоящо лице в плана „ Нева “ на Управление научно-техническо разузнаване към Първо главно управление (на ДС) и обвързвания с него план „ Монблан “, през който са източени и са потънали в незнайни джобове стотици милиони долари посредством основаването през 1987 година на комплицирана мрежа от десетки задгранични сдружения.

 

 

След промяната на режима и банкрута на България демократичните държавни управления стартират интензивно да търсят следите на източените милиони. Бозаров още през 1992 година прозорливо бяга в Австрия със брачната половинка си и двете си дъщери. След като в идващите години свадите към изчезналите „ червени “ пари затихват, семейство Бозарови се връщат още веднъж у нас и наливат десетки милиони левове в строителство на хотели, бизнес центрове и първокласни затворени комплекси.

 

Съдружник на олигарха Алексей Чепа в други от неговите компании е и близкият до Иван Костов абсурден предприемач Георги Кирчев. Зложелатели даже настояват, че той го играе подставено лице на Командира в бизнеса. Кирчев и брачната половинка му са измежду учредителите и шефовете на основаната от Елена Костова фондация „ Бъдеще за България “, през която минаха не едно и две съмнителни финансирания. Чрез компанията си „ Хрисома “ Георги Кирчев бе притежател на рухналата постройка на столичната ул. „ Алабин “, която погреба две девойки, само че след куп странни правосъдни решения, взети от „ десни “ магистрати, всички обвинявания за нещастието бяха оправдани.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: „ Хрисома “ Георги Кирчев Алексей Чепа семейство Бозарови Тодор Живков Алексей Навални „ Вертиго България ” Лидия Бозарова Огнян Бозаров
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР