Руски официални лица заявиха, че са открили грешки в опита

...
Руски официални лица заявиха, че са открили грешки в опита
Коментари Харесай

Eлиминират силен съперник на Путин от президентската надпревара в Русия

Руски публични лица обявиха, че са разкрили " неточности " в опита на претендента за президент Борис Надеждин да се записва за идните президентски избори.

Надеждин прекара седмици, критикувайки дългогодишния президент Владимир Путин и военната атака на Кремъл в Украйна, която е съвсем в третата си година.

60-годишният Надеждин провокира дълги опашки в цяла Русия през януари, когато поддръжниците му сложиха своите подписи, с цел да може той да бъде регистриран като формален претендент за президент.

Тази седмица той съобщи нужните над 100 000 подписа на Централната изборна комисия, която се чака идната седмица да се произнесе дали той ще бъде позволен до присъединяване във вота.

„ Когато забележим десетки хора, които към този момент не са на тази Земя, и техният автограф е разполагаем, това слага под въпрос етичните стандарти, които се употребяват... в това число от хората, които ги събират “, изяснява заместник-председателят на комисията Николай Булаев.

Надеждин и различен претендент - комунистът Сергей Малинкович - ще се явят на 5 януари пред комисията, където чиновниците ще им покажат " резултатите от процедурата по инспекция ".

Надеждин, който прекара седмици, критикувайки президента Путин и съвсем двугодишната атака в Украйна, отхвърли обвиняванията на комисията.

„ Всички сме по-живи от живите “, сподели той, публикувайки фотоси в Telegram на хора, редящи се на опашка, с цел да се подпишат в негова поддръжка.

Той се базира на съветската литературна класика „ Мъртви души “, с цел да се подиграе с изборните чиновници.

" Ако някой види мъртви души в моите листи, тези въпроси не би трябвало да се насочат към мен. Това е по-скоро за църквата или екзорсистите ", сподели той.

В друга обява Надеждин повтори, че ще даде на съда изборната комисия, в случай че тя му забрани да се кандидатира.

В изявление за Агенция Франс Прес предишния месец той уточни, че решението на Путин да стартира атака в Украйна през 2022 година е било „ пагубно “.

Мнозина бяха сюрпризирани, че му беше разрешено да напредне толкоз надалеч в процеса на гласоподаване.

Политическият анализатор Татяна Становая счита, че мненията на изборната комисия са знак, че Надеждин няма да бъде позволен до изборите.

„ Кремъл стартира да приготвя обществеността за решението да забрани кандидатурата Надеждин “, написа тя в Telegram. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР