Руски обстрел повреди електроразпределителните мрежи в пет украински региона. Това

...
Руски обстрел повреди електроразпределителните мрежи в пет украински региона. Това
Коментари Харесай

Руски обстрел повреди електроразпределителните мрежи в пет украински региона

Руски обстрел повреди електроразпределителните мрежи в пет украински района. Това заяви организация Ройтерс, базирайки се на украинският държавен мрежов оператор.

Нощната офанзива от дронове не е нанесла вреди на главната енергийна инфраструктура, разясняват от Укренерго. Въпреки това, заради съветския обстрел по фронтовата линия и граничния обстрел, още веднъж има вреди на разпределителните мрежи в Донецка, Харковска, Херсонска, Сумска и Черниговска области .

Енергийната система на Украйна претърпя голям брой съветски ракетни и безпилотни офанзиви, които от време на време оставяха милиони без ток или отопление през студените зимни месеци.

Но бързите поправки, оборудването, доставено от западните сътрудници на Украйна, и удобното време за водноелектрическите централи разрешиха на Киев да възвърне доставките на електрическа енергия и даже да стартира дребен експорт на електрическа енергия към прилежащите страни.

Производството на електрическа енергия към този момент изцяло покрива потреблението с помощта на водноелектрическите централи и сезонното нарастване на производството на електрическа енергия от слънчеви и вятърни електроцентрали, прецизира Укренерго.

Ремонтните действия не престават интензивно в цяла Украйна . Служителите и енергийната промишленост са се заели да укрепят мощно развалената система и да я приготвят за идващия леден сезон.
 Най-малко петима са ранени при офанзивата с дрон против Киев
Най-малко петима са ранени при офанзивата с дрон против Киев

Нова нощ на съветска агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР