Руски медии разпространиха кадри на луксозното имение на ръководителя на

...
Руски медии разпространиха кадри на луксозното имение на ръководителя на
Коментари Харесай

Кюлчета злато, оръжия, пачки банкноти и шкаф, пълен с перуки намериха в дома на Пригожин

Руски медии разпространиха фрагменти на първокласното имение на ръководителя на „ Вагнер “ Евгений Пригожин.

 

За това оповестява BBC News, представена от . 

На тях се виждат златни кюлчета в кашони, голям брой оръжия, пачки с долари и рубли, както и няколко паспорта с разнообразни имена и долап, цялостен с перуки. 

 

Кадрите евентуално са снимани от правоприлагащите органи по време на обиск. Според анализатори разпространението им има за цел да разграничи Кремъл от Пригожин и да го компрометира.

 

" Фонтанка " разгласява и фотография, показваща голям ковашки чук, подложен в стая в къщата на Пригожин, с надпис: „ В случай на значими договаряния “, изписан на металната му глава.

 

Ковашкият чук е един от знаците на групата " Вагнер ", която се хвали, че употребява това оръжие, с цел да екзекутира или изтезава своите врагове.

 

Бунтът на Вагнер на 24 юни раздруса съветските управляващи в разгара на войната в Украйна. В продължение на няколко часа бойците на групировката окупираха щаба на съветския Южен боен окръг в Ростов на Дон и се насочиха към Москва.

 

Метежът завърши вечерта на 24 юни със съглашение, предвиждащо заминаването за Беларус на Пригожин, който увери, че неговият протест няма за цел да смъкна от власт съветското управление, а да избави Вагнер от разпускане от генералния щаб.

 

Оттогава няколко известни водещи в съветските публични медии го показаха като лаком предприемач, който си е изгубил мозъка, откакто е направил положение с помощта на преференциални контракти, подписвани от години с страната.

 

На метежниците не бяха наложени санкции, заради бойните им заслуги, само че бъдещето на бизнеса на Пригожин, на неговата медийна империя и интервенциите му за въздействие, както в Русия, по този начин и в чужбина, изключително в Африка, наподобява нестабилно, показва Агенция Франс Прес.


Припомняме, че той беше един от правилните съдружници на Путин и интензивно участваше във войната в Украйна до предишния месец, когато наемниците му направиха опит за метеж  против военното управление на Русия. Бунтът беше преустановен след договорка с Беларус, където трябваше да се изнесе активността на Вагнер. Вчера обаче президентът Лукашенко съобщи, че Пригожин е в Русия. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР